Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Akármilyen okostelefon jó a...

Akármilyen okostelefon jó a lent linkelt VR azaz VirtuálisValóság szemüvegekhez?

Figyelt kérdés

Bármilyen akár olcsó kínai okostelefon jó a lent linkelt VR azaz VirtuálisValóság szemüvegekhez vagy speciális erre is alkalmas okostelefon kell hozzá??

[link]

2016. jún. 6. 19:13
 1/5 BM-Striker ***** válasza:
Full hd 5" kijelző és NFC támogatás kell hozzá.
2016. jún. 6. 19:32
 2/5 A kérdező kommentje:

hát---azt az én kis kütyüm nem tud szerintem... :/

[link]

[link]

2016. jún. 6. 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs speciálisan vr telefon. Szóval kb. akármilyen megteszi. Egy giroszenzor azért célszerű ha van, no meg a vr alkalmazások miatt ne a legolcsóbb, leggyengébb telefon legyen.
2016. jún. 6. 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:

Mivel közel van a kijelző a szemhez és nagyítón keesztül nézi az ember a kis felbontás igen csúnyán tud festeni, itt már valóban van értelme a fullHD-s telefonoknak. Ha szeretnéd benne forgatni a fejed (360-as videók nézésekor vagy esetleg valami egyszerű VR játékkal játszanál) elengedhetetlen a giroszenzor megléte és nem legyen túl kis teljesítményű se a készülék. A legtöbb telefon max képfrissítése 30 fps, ami nagyon kevés a VR-hoz azaz hosszabb de akár rövid távon is igen zavaró lehet ez az "olcsógagyi" VR. A samsung megoldása nyilván jobb, de sokkal drágább, míg a rendes PC-s VR cuccok még drágábbak (nem csak a kütyü, hanem a megfelelő teljesítményű gép is).

Tesóm is vett ilyen mobilVR tokot, de az műanyag és dizájnosabb megoldás. Pár ezer Ft volt és ki is próbáltam egy Meizu M2 Note készülékkel (5,5" FullHD, giroszenzor stb) és hát nem mondom, hogy nagyon meggyőző volt. Kipróbáltam pár 360-as videón felül egy játékot is (valami agysejt vadászós bugyutaság), de nem mondom, hogy komolyan élvezhető volt. Kipróbálni vagy érdekességnek jó, de köze sincs a rendes kiforrottabb VR élményhez.

2016. jún. 6. 20:04
 5/5 anonim ***** válasza:
Most megsasoltam a Beex M4 főbb specifikációit. Jesszusom ez nagyon gyenge cucc és nem azért mondom, mert én teljesítmény hajhász vagyok, de már eleve a 2 alacsony órajelű mag sem sok, de az 512MB RAM az baromi kevés egy Androidos készüléknek, de a 4GB belső tárhely (amiből kb 1,5GB lehet szabad a telepítendő alkalmazásoknak) is bosszantóan kevés tud lenni még egyszerűbb felhasználóknak is. A képernyő felbontása meg baromi kicsi VR-hoz (az én saját HD kijelzős telóm sem mutat jól ilyen szemüvegben, pedig sima használatnál nagyon szépnek mondható képet produkál....a kérdéses készülék meg fele ekkora felbontást sem tud). Mondjuk pár száz forintért ki lehet próbálni ezt a papír VR-t, de nem lesz jó az élmény és ha giroszenzor sincs (ez valószínű) akkor még picit hasonló sem lesz az igazihoz.
2016. jún. 6. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!