Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » I5 4670k probálok overclockoln...

I5 4670k probálok overclockolni de folyton ujraindul a gépem?

Figyelt kérdés

4.3 ghz nél , 1,7 voltnál vagyok

Egyáltalán nemértek hozzá és amikor elinditok valamit hátszani akkor fekete lesz a képernyö és a gép ujraindul.

pedig cinebench elfutott rajta

2016. jún. 5. 14:39
1 2
 1/11 Hominida ***** válasza:
Hát, szerintem ez elég világos jele annak, hogy ne overclockolj.
2016. jún. 5. 14:42
 2/11 anonim ***** válasza:

Ennek több oka van. Az első oka az az, hogy nem értesz hozzá és 1.7V-t adsz neki, amikor már 1,45V fölött már csak extreme OCguyoknak ajánlott tovább menni.

A második ok az az, hogy a tuningpotenciál felméréséhez ismernünk kell az alaplap és tápegység pontos típusát és a hőmérsékletet.

2016. jún. 5. 14:45
 3/11 MGéza ***** válasza:
Miért akard szénné húzni a procidat, tuning versenyre neveztél be? Nem hinném, hogy az a pár mhz megér annyit, hogy kinyírd.
2016. jún. 5. 15:15
 4/11 anonim ***** válasza:
1,7V??? Örülj, hogy nem ment tönkre..
2016. jún. 5. 15:36
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, de azért vettem k-t hogy magasabbra fel tudjam vinni, meg most felvittem a voltot 1,96 ra és most stabilan fut. nem megy 70C magasabbra , már egy órája megy a witcher és még nem crashelt, ugyhogy szerintem most igy egész stabil. ne aggódjatok van rajta külön hütö ugyhogy nem fog felsülni
2016. jún. 5. 15:37
 6/11 A kérdező kommentje:
O.O, ÖÖ nem 1.7, rosszul irtam 1.17 volt xd, most meg 1.193
2016. jún. 5. 15:40
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem kb minden játéknak elég ez a CPU, akármilyen beállítások mellett is játszol. CPU limited nem hiszem, hogy lenne bármelyiknél is

Szerintem inkább hagyd a tuningot, nem éri meg. Alapból több a fogyasztása, megfelelő lap kell hozzá + megfelelő táp, na meg persze hűtés. Most azért, hogy elmondhasd, hogy a te CPU-d 4,x ghz-en fut... semmi értelme. Több FPS-ed úgy sem nagyon lesz, ha lesz is akkor nagyon minimális.

2016. jún. 5. 15:40
 8/11 MGéza ***** válasza:
Nos, ha egy i7-et overclockolsz azért, hogy több fps-ed legyen, akkor ott nem a proci a limitáló tényező, szerintem inkább a vidkártyád. Mi van mellette?
2016. jún. 5. 16:01
 9/11 A kérdező kommentje:
Igazából azér overclockolok, mer eddig nem kellett , nem huzta le a videókártyát, de most akarok egy 1080-at venni, de uj procit nem akarok venni hozzá. és hát mondjuk egy 4.5 ghz-es csak nem huzza le annyira mint egy 3.2-es
2016. jún. 5. 16:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Jó, csak itt mindenki azt felejti el, hogy a videokártyának és a processzornak nincs sok köze egymáshoz. Inkább a monitor felbontásához kéne igazítani a videokártyát, a processzort pedig a felhasználási területhez.
2016. jún. 5. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!