Laptop akkumulátornál ez normális?
milyen renszeresgel használtad akkumulátoról?
Én egy ideig akkumlátorról használtam, volt hogy 1 nap 2x töltöttem, de ez csak a elején volt késöbb csak napi 1x és amikor elkezdett növekedni 1% 2% akkor még nem érdekelt késöbb felment 10%.Ekkor azt csináltam hogy tápról használtam és hogy ne menjen tönkre az akkumulátor hétvégéken lemeritettem,és most itt vagyunk. Gyárilag hibás lenne? Rávan irva a laptopra hogy 3x nagyobb akkumulátor élettartam.
"Ha gyakran lemeritetted ~5% alá akkor igen, a merülés nagyon ártalmas a litium akkuk élettartamára."
Szerintem ez hülyeség.
Valóban az akku tönkremegy a mélykisütéstől és a túltöltéstől. De ezt a készülék akkumulátor töltésével foglalkozó elektronikájának kell kezelnie.
Ezért ha egy készülék azt írja ki, hogy az akku tölttötsége 5% az nem azt jelenti, hogy 5% töltés elvesztése után az akkuban NULLA energia marad, és mehet a kukába, hanem azt hogy a készülék működtetése számára még 5% energia van az akkuban (annak károsodása nélkül).
# 1 vagyok.
Én gyakran használom akkumulátorról. Nekem is volt hogy naponta 3-5 alkalommal is feltöltöttem, de ritkán hagyom teljesen lemerülni (15-10% körül felrakom tölteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!