Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » AMD Radeon R9 390 Videókártya....

AMD Radeon R9 390 Videókártya. Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

A problémám a következő:

Mint fentebb is írtam, a videókártya egy hete kezdett furcsán "viselkedni". Amikor bekapcsolom a számítógépet minden oké, elkezdem használni és elkezd egyre jobban forrósodni 75 fokig. Nem számít, hogy éppen mit csinálok, egy sima EXEL program futtatásánál is ugyan úgy forrósodik, mint pl. GTA5 Full grafikán vagy egyéb más játékoknál. Egyre jobban kezd aggasztani a dolog, próbáltam sok mindent, de nem tudom mit tegyek vele. Sajnos nem igazán vagyok szakértő ebben a témában, azért is benneteket kérdezlek.

Esetleg valakinek valami ötlete, mielőtt visszadobom szervízbe? Mert ez így szerintem nem oké. :S

Köszönöm a válaszotokat! :)

Szép estét.

Ádám

2016. jún. 4. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
75 fok az lófasz egy AMD kártyánál... sőt még egy nvidiánál is. A videókártyák még 100 fokon is ""tökéletesen üzelemhetnek""-
2016. jún. 4. 21:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Régebbi Crimson driverben volt egy hiba, ami miatt hűtés nem megy rendesen. Rakd fel a legfrissebb drivert, és nézd meg, marad-e a probléma.
2016. jún. 4. 21:56
 3/7 anonim ***** válasza:
Az MSI afterburnerben,vagy akármelyik 3rd party programban állíts be egy saját ventillátorprofilt a kártyádnak
2016. jún. 4. 21:57
 4/7 anonim ***** válasza:
Viszont elnézést, nem olvastam el teljesen, az én hibám. A fokkal nem is lenne gond, csak ahogy írod, szinte mindig felforrósodik, aminek az okát nem tudom.
2016. jún. 4. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Szia.

Köszönöm a válaszod.

Átolvastam a feltett kérdésem, és az kimaradt belőle, hogy maga a ventilátor is nagyon hangosan működik. Lehet ez a része zavar a legjobban. Egyébként egy ASUS Z97 PRO GAMER alaplapot használok, 750 Wattos tápegységgel. Nem tudom van a köze ehhez. :)

2016. jún. 4. 22:07
 6/7 anonim ***** válasza:

Most csak nézek mint a luki nyúl.

Kb lövésem sincs mi lehet a probléma.

Próbáljuk meg azt, hogy leszeded az MSI Afterburnert és nézed, hogy a GPU usage mit mutat akkor ha csak az asztalon vagy és fut az Afterburner.

2016. jún. 4. 22:12
 7/7 A kérdező kommentje:

A helyzet a következő:

Nemrégen érkezett frissítés a videó kártyához, de a program segítségével nem tudtam frissíteni, és ezt én figyelmen kívül is hagytam. Most letöltöttem az AMD oldaláról a legújabb verziót és telepítettem majd a számítógép újraindítása után minden visszaállt a régire, megszűnt a hangos ventilátor zaj illetve a videó kártya is 50-60 fok között ingadozik.

Elnézést kérek, én voltam figyelmetlen!

Mindenesetre köszönöm a válaszokat! :)

2016. jún. 4. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!