Laptopból NAS-t hogyan?
Érdeklen hogyan lehetne egy régebbi laptopomból NAS-t készíteni. Feladata torrent kliens és Plex szerver futtatása. Kezelése kijelző, billentyűzet és egér nélkül kell megoldott legyen (ahogy egy hagyományos NAS esetében is).
a laptop: Dell 15 N5040 (CPU: Intel Pentium P6200 (2.13GHz), RAM: 1GB)
Milyen rendszert ajánlanátok hozzá? OpenMediaVault vagy Windows Server? Milyen teljesítményre lenne képes?
De az routerekhez készült!
Más ötlet?
Szerintem nem, HTPC rendszernek én olyat mondanék, mint a Kodi!
Végül az OpenMediaVault melett döntöttem, csak sajnos semmit sem értek hozzá...
Tudna valaki segíteni?
NAh, megneztem a OpenMediaVault-ot. Tenyleg egeszen jo nas rendszer. De erteni "nem ertek hozza". De egyaltalan nem bonyolult, foleg nem a masik versenyzovel osszehasonlitva (Wserver).
Mit nem ertesz benne, milyen segittseg kellene?
(Debian alapu ize, az meg linux. Azt meg elmeletileg "lattam mar" )
Wserver az mi? A Windows Serverre gondolsz?
Elég sok minden új nekem. Sem a Debianhoz, sem a Linuxhoz nem értek, használni sem használni sem használtam korábban soha, csak névről ismerősek. Igen sok mindent be lehet/kell állítgatni, de én még a töredékéről sem tudom mi az egyáltalán...
De megpróbálok utána nézni. pl. átolvasgatni a Wiki oldalát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!