Gamer pc elérhető áron?
Sziasztok!
Szeretnék összerakni,egy gamer pc-t ,de most jelenleg nemállok úgy anyagilag,hogy nagyon költekezhessek.
Maximum 150k-t akarok jelenleg rákölteni. Arra gondoltam,hogy most megveszem azokat az alkatrészeket amik nagyon fontosak,ezekből szeretnék minnél jobbat megvenni,hogy a későbbiekben tudjam ,bővíteni-fejleszteni.
Csak intelben gondolkozom és mindenből a legújabbat.
Amit én kigondoltam eddig:
Alaplap:Mivel Intelt akarok ezért skylake-ben gondolkozok.
Processzor:I5-re gondoltam.
Ram: 4-8-16gb ram ddr4 a lényeg,akár 4gb vel is vennék,hisz bővíthető.
Táp:Rengeteg helyen írták,hogy nemszabad vele spórolni,de egyszerűen nemtudom ,hogy mi lenne a jó.
HDD:Ez nem nagy ár 1TB nekem bőven elég.
Ház:Nekem a Zalman Z3 Plus fekete ház nagyon megtetszett és ahogy látom elég tágas és a hűtéssel sincs gond.
Ezt gondoltam alapnak,amit most megvennék,és később hozzá raknék.
Későbbiek:
Optikai meghajtót nem tervezek bele venni.
Mint irtam,akkor a ramon jelenleg spórolnék és később bővíteném.
Videókártya: Ez lenne az ami az egyik legdrágább dolog ,ezért ezt később venném meg ,addig meg elmenne valahogy a gép,de ahogy láttam a skylake processzorokban lévő intégrált kártya se rossz.Rengeteg vita van ,ahogy láttam itt is Amd-Nvidia között ,meg a Gtx ???-R? ??? kártyák között is és nemtudom melyik lenne a jobb.
A videokártyát kb 2-3 hónappal később tudnám megvenni.
Aki nemérti mit akarok annak elmondom:
Segítsetek összerakni egy gépet lehetőleg az én specifikácíóimmal,de ha valami baromságot irtam,esetleg lenne egy jobb ötleted,tapasztaltod vagy bármi egyébb amit jónak látsz elmondani,kérlek oszd meg velem.
proci:
Többi PCX-ről:
Asrock B150A-X1 alaplap 12+24 hó gar.
Corsair 500W CX500M CP-9020059-EU tápegység 12+24 hó gar.
Kingston 120GB HyperX Fury SHFS37A/120G SSD meghajtó 12+24 hó gar.
Kingston 8GB DDR4 2133MHz HyperX Fury Black HX421C14FB/8 memória 12+24 hó gar.
Raijintek Arcadia fekete számítógép ház 12+12 hó gar.
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez 12+12 hó gar.
Összesen: 94 189 Ft házhoz szállítással.
Vagy kihagyhatod az SSD-t és használtan 15-20 körül nézel egy átmeneti kis videokártyát, HD 7850-es féléket.
Végre valaki, aki nem most akar venni egy valamilyen gépet, hanem tervez előre!
Valahogy így lenne jó:
-i5 6600 (erős igp, el vagy vele egy darabig)
-b150 alaplap (nézz ki egy neked tetszőt, 4 ram hely legyen rajta+ te igényeid)
-2x4 gb ddr4 (!!!) ram, 16-ra még nincs szükség, ha majd lesz, veszel bele még 2x4-et
-táppal tényleg nem szabad spórolni. Egy Seasonic G550, Be Quiet straight power 500, vagy ha olcsóbban kell egy CX430, vagy egy XFX ts430 megfelelő lesz valószínűleg. (én inkább a BQ!-t vagy a G550-et választanám, ezek bármilyen egy gpu-s rendszernek elegendőek)
-HDD-ből általában a WD10EZEX-et szokták ajánlani.
-Házat neked kell választani, mert rengeteg féle van. Ami fontos, hogy alsótápos legyen, és lehetőleg nagy legyen benne a hely. a két ventilátor már szinte minimum.
Videokártyával én várnék, most jönnek ki az új Pascal és Polaris videokártyák, onnan választanék valamit.
Ez így (videokártya nélkül) kb. 160 000, ha a jobb tápot veszed. Itt ott lehet lefaragni belőle (olcsóbb ram, olcsóbb lap, én nagy átlagot számoltam)
Asrock B150M PRO4 alaplap Ár: 23 556 Ft
Intel Core i5-6500 processzor Ár: 59 844 Ft
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez Ár: 14 089 Ft
Zalman Z3 számítógép ház Ár:11 402 Ft
Be quiet! 500W System Power S7 BN144 tápegység Ár:19 989 Ft
Crucial 8GB DDR4 2133MHz CL15 CT8G4DFD8213 memória Ár: 8 285 Ft
Ez 137.165 ft
Videókártyára mennyit szánnál majd?
2# válaszolónak: Nemérdekelnek ilyen hardveraprós cuccok,csak cégtől vennék ilyen nagyobb alkatrészeket,mellesleg 1 hónap cseregarancia,mikor pcx-en 36 hónap van egy procira..Mellesleg köszi a segítséget:)
3# válaszolónak: Igen a videókártyárol én is hallottam, meg most jön ki a Gtx 1080-1070 ha jól tudom és akkor gondolom(remélem) a régebbi közép-felsőkategóriás videokártyák ára majd lemegy egy kicsivel,mellesleg neked is köszönöm a segítséget:)
"Nemérdekelnek ilyen hardveraprós cuccok"
nem erd még1xer mondatba venni lenézően ezt az aranyat érő oldalt .. Sok jó cuccot meg lehet itt kapni garival is bontatlant nem csak használt dolgok mennek itt eladásra + a használt " Csak egy szó " ha meg veszel ki próbálsz valamit azt nem feltétlen úgy használt mint egy cipő ..
lássuk csak, vga-m, procim, ramom harver aprós és már 2 éve hibátlanul megy :D
De te tudod. Van ott teljes PCX-es is, ha teljesen új kell, procinál ugyan azon az áron kapnál jobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!