A grafikus megjelenítésre jelenleg a következő hardvert használom: AMD Radeon 7660+6670 Dual Ha a videokártyát lecserélném erre: Palit GT730 4GB DDR3 Ez erősebb lenne, nagyobb teljesítményt érnék el vele?
A videokártya teljesítményét nem VRAM-ba mérjük. Azokhoz a GPU-k amik mellett már már van értelme 4GB (gyors) videomemóriának azok 60k körül vannak. Alsó kategóriában a sok (és lassú) memória csak marketing fogás. A GT730 DDR3 meg nem hogy eleve egy tök alsó kategóriás kártya, de még ráadásul a GF108 lapkára épül, amivel a GT430 és GT440 kártyáknál találkozhattunk lassan 6 évvel ezelőtt (és már akkor is alsó kategóriában)! Egy ilyen gyenge GPU elmuzsikál szépen 512MB memóriával is, mert ahova már ennél több kell, úgy is gyenge a GPU.
A GT730 DDR3 gyengébb magánál az egyedüli HD6670-nél is, 4GB ide vagy oda igazából lassulást tapasztalnál. Persze eljárt az idő a D7660+HD6670 kombó felett, de sokkal jobban járnál egy használt HD7770-nel vagy még jobban egy HD7790-nel. Ezek jó áron vadászhatók például a hardveraprón és nem rossz kártyák (felépítésükben és támogatásukban sem elavultak még és teljesítményre is nagy ugrás lenne). A HD7770 pl simán lenyom egy GT740 kártyát is, míg a 7790 hozza kb a sima GTX750 szintjét is. Tesóm egy éve vett egy használt HD7770 1GB GDDR5 kártyát 15k-ért és mai napig elégedetten használja (persze nem a mai AA játékok magas minőségű futtatásához, de így is jó vétel volt). :)
Végül is egy használt Sapphire Radeon HD7790 Dual-X OC 1GB 128bit DDR5 sikerül beszereznem, 16.000 FT-ért...remélem nem voltam balek...
Ez a videokártya többet tud mint 7660+6670 Dual kombó?
szerintem bőven.DX12-vel pedig majd tudod használni újra az igp-t is,bár sokat nem fog rajta dobni.
nekem HD7770 volt régebben,imádtam.utána jött egy HD6970,ami a mai napig megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!