Koaxiális csatlakozó átalakítása RCA (Audio 2. 0) csatlakozóra?
Addig, hogy RCA audió 2.0 értem. De a "Koaxiális csatlakozó" a másik felén, egy kicsit meglep. Ilyen ugyan többféle is létezik, az egyszerű koaxkábel csatlakozótól (amin a TV-be jön az antennajel) a BNC csatlakozóig, de eze egyik sem audióhoz való.
Miről jön az a jel (és milyen), amit egy RCA sztereo dugó párosra szeretnél alakítani?
Ott a bibi, hogy az a bizonyos kimenet, az digitális, a régi erősítő bemenete pedig analóg. Tehát nem elég egy átalakítós kábel, aminek egyik végén ilyen, a másikon olyan dugó van.
Majd estére körülnézek, milyen kütyü kell még hozzá
Pedig már reménykedtem benne, hogy így megoldható. Ezek szerint egy ilyen ( [link] ) sem jelentene megoldást a problémára?
Köszönöm előre is a segítséget. :)
Az első linket (is), amit kiírtál, csak most láttam. Úgy nézem, mindkettő megfelelne a célra. Mindkettő aktív digitál-analóg átalakító (converter).
Már csak megfelelő vezetékek kellenek hozzá, de azt már nem nehéz megoldani.
Természetesen nem lesz ugyanaz a minőség, mint digitálisban, ez érthető is. De az analóghoz képest elvileg nem lesz rossz, amire az analóg erősítő képes, azt tudja hozni.
Egyetlen kitétel, hogy a lejátszó által kiadott jel beleférjen abba az értékhatárba, amit a konverter tud (ez az értékhatár fel van tüntetve a konvertereknél a technikai adatokban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!