Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépet szeretnék fejleszteni...

Gépet szeretnék fejleszteni de nem tudom, hogyan. (? )

Figyelt kérdés

Le szeretném cserélni a procit és a videókártyámat.

i7-en gondolkodok csak abból van rengeteg és nem tudom melyik a jó belőle, mindenkép hosszú távra szeretném, 5-6 évig nem szeretnék gépet fejleszteni. Dayz, arma 2-3 gamer vagyok, igazából miattuk szeretném fejleszteni a gépet. Videókártya téren gtx970-et szeretnék de abból is sok féle van és nem tudom, hogy melyik férne bele a gépembe, meg azt hallottam, hogy hibásak voltak, azt kijavították volna? Intel és gtx párti vagyok kérlek ne beszéljetek le róla mert úgy se fog sikerülni, viszont a segítséget köszönöm előre is!

2016. jún. 2. 11:29
 1/10 anonim ***** válasza:
háde milyen gépet? tudod intelből van pár generáció.. tudod a videokártyának olyan szükségletei vannak mint a táp.. kellene ehhez egy teljes konfig leírás a táp PONTOS típusával együtt
2016. jún. 2. 11:36
 2/10 anonim ***** válasza:

#1 +1

A videokártyát felejtsd el mert itt van az 1070 és 3x jobb...Mondj egy árat és mi összeszedjük az alkatrészeket.

Nem ártana ha leírnád a teljes configodat

2016. jún. 2. 11:40
 3/10 anonim ***** válasza:
I7 skylake proci, gtx1070, seasonic táp 2*8gb ram ezekben érdemes gondolkodni. De i7 penzkidobás ha nem használsz olyan programokat stb. Bár tény hogy a jövőre nézve senki se tudja, hogy kelleni fog-e.
2016. jún. 2. 12:31
 4/10 anonim ***** válasza:

i7 marhára fölös,és már a mostani procik is bőőőőőőven elegendőek majdnem mindenhez (haswell/broadwell), ha persze nem renderelsz/virtu gépezel etc.

i5 szerintem bőven elég, de én várnék még az új skylake-ekre meg egy kis árcsökkenésre, kártyák terén pedig kivárnám az új nvidia szériát az biztos (1070-1080).

Én nem ajánlom, hogy 5-6 évig üldögélj a gépeden mert akkor max papírnehezékként adhatod tovább, ha cserélni akarsz. Érdemes ~3 évente eladni és váltani (amit kell / van éretelme).

2016. jún. 2. 14:10
 5/10 A kérdező kommentje:
NVIDIA GeForce GTX 560 ; AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor ; 2x4 GB RAM. Alaplapra és a tápra nem emlékszek, majd csak holnap érek haza és fogom meg tudni, annyit tudok fejből, hogy MSI az alaplap, de ezzek nem lényegesek, ha kell veszek hozzájuk illeszkedőt. Vidire és procira fejenként egy 100.000-et gondoltam nem baj ha kicsit több. i7-et akarok mindenféle képpen, utána néztem és már most van olyan játék ami a i7-et követeli + mint mondtam hosszú távra gondolkodok.
2016. jún. 2. 20:03
 6/10 A kérdező kommentje:
I7-ből is van 8 fajta és nem tudom melyik éri meg nekem 100.000 ft-ért, nem értem mit kell figyelni. Videókártya téren ez a helyzett.
2016. jún. 2. 20:08
 7/10 anonim ***** válasza:

processzormagok száma > hyperthreading > órajelek > cache

néha az architektúrát is érdemes figyelembe venni,de igazából nézel benchmarkot rá valami játék/ heaven, vagy ilyesmi alatt és egyértelmű lesz melyik a jobb

2016. jún. 2. 20:13
 8/10 anonim ***** válasza:
és mennyi pénzed lenne erre az egész projektre? meg milyen monitorod van mekkora a felbontása? gondolom fullhd-ra kell de azért megkérdem
2016. jún. 2. 20:21
 9/10 anonim ***** válasza:

Akkor:

I7 6700K (ha húzni akarod) 100e

GTX1070 120e (ha vársz néhány hónapot akkor lehet hogy meglesz 100e is vagy kifogsz egy jó alkalmat)

1*8gb ram (ddr4) kb. 10e (kingston)

Corsair rmx 550w 30e

Noctua NH-D14 (min.) 24e

Asus Z170-a vagy Pro gaming (2e a különbség) 44-46e

PCX.HU

Kb.330e

ha nem kell tuning akkor megvan 300e alatt is.

2016. jún. 2. 21:20
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, majd ha haza jutok egyszer, leírom a teljes listát mi van a gépembe, csak ne felejtsétek el ezt a kérdést mert nem mostanság lesz az, hogy haza megyek
2016. jún. 6. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!