Gépet szeretnék fejleszteni de nem tudom, hogyan. (? )
Le szeretném cserélni a procit és a videókártyámat.
i7-en gondolkodok csak abból van rengeteg és nem tudom melyik a jó belőle, mindenkép hosszú távra szeretném, 5-6 évig nem szeretnék gépet fejleszteni. Dayz, arma 2-3 gamer vagyok, igazából miattuk szeretném fejleszteni a gépet. Videókártya téren gtx970-et szeretnék de abból is sok féle van és nem tudom, hogy melyik férne bele a gépembe, meg azt hallottam, hogy hibásak voltak, azt kijavították volna? Intel és gtx párti vagyok kérlek ne beszéljetek le róla mert úgy se fog sikerülni, viszont a segítséget köszönöm előre is!
#1 +1
A videokártyát felejtsd el mert itt van az 1070 és 3x jobb...Mondj egy árat és mi összeszedjük az alkatrészeket.
Nem ártana ha leírnád a teljes configodat
i7 marhára fölös,és már a mostani procik is bőőőőőőven elegendőek majdnem mindenhez (haswell/broadwell), ha persze nem renderelsz/virtu gépezel etc.
i5 szerintem bőven elég, de én várnék még az új skylake-ekre meg egy kis árcsökkenésre, kártyák terén pedig kivárnám az új nvidia szériát az biztos (1070-1080).
Én nem ajánlom, hogy 5-6 évig üldögélj a gépeden mert akkor max papírnehezékként adhatod tovább, ha cserélni akarsz. Érdemes ~3 évente eladni és váltani (amit kell / van éretelme).
processzormagok száma > hyperthreading > órajelek > cache
néha az architektúrát is érdemes figyelembe venni,de igazából nézel benchmarkot rá valami játék/ heaven, vagy ilyesmi alatt és egyértelmű lesz melyik a jobb
Akkor:
I7 6700K (ha húzni akarod) 100e
GTX1070 120e (ha vársz néhány hónapot akkor lehet hogy meglesz 100e is vagy kifogsz egy jó alkalmat)
1*8gb ram (ddr4) kb. 10e (kingston)
Corsair rmx 550w 30e
Noctua NH-D14 (min.) 24e
Asus Z170-a vagy Pro gaming (2e a különbség) 44-46e
PCX.HU
Kb.330e
ha nem kell tuning akkor megvan 300e alatt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!