Lehetséges ez, vagy nem jól méri a hőmérsékletet?
Hali
Van egy Fx 6300 processzor, ami 65 fok maximumot mutatott a Cpuid Hwmonitor programban Far Cry 3 - ban, majdnem teljesen maximális beállításokkal. Átlagban 55-60 között mozgott. A windows / power options / processor power management beállításoknál levittek a maximális processzor kihasználtságot 100 % helyett 95 % ra. Az fps így is stabilan 60-70 fölött van, viszont 1 óra játék alatt 35 fokos maximális cpu hőmérsékletet mutatott a CPUID program. Ez lehetséges hogy ennyit esett volna terheltség alatt a max hőmérséklet 5 % - os visszavételtől, vagy valami miatt hülyeségeket mutat?
ez pont erről a cpu-ról szól, a srácnak is valami hasonló problémája volt
https://www.youtube.com/watch?v=SRaxrOsRtzA
Innen van az ötlet amúgy. Saját gépemen csináltam, és gyári hűtő van rajta, tehát semmi extra folyadék hűtés. 35 fokig ment fel maximum az 1 óra intenzív játék alatt. Tudom hogy hihetetlen, azért is posztoltam, hátha valaki rájön, hogy mitől lehet 30 fok különbség, mert tényleg abszurd egy kicsit. Abszólut semmi más nem volt változtatva vagy cserélve, csak a processzor 95 százalékos max teljesítményre lett leredukálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!