Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fagy le BIOS?

Béluska2016 kérdése:

Miért fagy le BIOS?

Figyelt kérdés

Van egy öreg Samsung NP-R18 laptopom.

Bekapcsoláskor van mikor:

-fekete képernyőn csak a bal felső sarokban villog egy kötőjel

-van hogy kiírja a monitor meghajtó nevét és ott áll

-van hogy kiírja, hogy nem sikerült betölteni a Windows

de semmire nem reagál Exit, F8, F10,

Ha induláskor be akarok lépni a BIOS-ba, F2-vel, megakad a Samsung feliratnál alatta a töltősáv félig wait... semmi nem történik CSAK Hosszan POWER gomra.

Ha belép a BIOS-ba nagy nehezen, simán kurzur mozgatásra is lefegy ott benne.

Lehet javítani?

Mit csináljak vele?

(Tudom, dobjam ki, de valami jobb ötlet?)

2016. máj. 30. 13:03
 1/5 anonim ***** válasza:

Nos, hogy lekopogjam ilyet még nem is láttam testközelből, márminthogy lefagyjon a BIOS.

Olyat már láttam, hogy jelszóval úgy levédték, hogy nem tudtak belemenni (és még egy jumper-reset sem segített).

Nem lehet, hogy frissítetted a BIOS-t és az nem sikerült? Mert magától ilyet nem csinál egy gép sem.

2016. máj. 30. 13:15
 2/5 anonim ***** válasza:
nekem hibás ram már fagyasztotta ki a biost pc-nél.. kivettem a modult és ment minden rendben
2016. máj. 30. 13:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat...

Még ötletek?

Hardwer hiba? gondolok pont a BIOS ic mellett törött, forrasztás hibás alaplap, vagy kiszakadt, vinyó, cd csatlakozó, ilyesmik, (ha valaha leejteték), rossz touch pad? (mert az nem megy, de ha kihúzom a szalagkábelt sem javul meg, hogy hol érintkezik valami, hol nem...

BIOS frissítésre gondoltam, de én mégsosem próbáltam olyat...(Nem sok fogalmam van róla.)

Ebben a gépben meg nem tudom az előéletét, mert így vettem és próbálnám életre kelteni.

További furcsaságok:

- ha bekapcsolt, betölti a Windows XP-ét, (sokat nem teszteltem, mert kínai nyelvű :), de megy. Meghajtókat látja, cd, dvd olvassa, usb ok.

- szeretném újratelepíteni magyar Windows-sal, de nem Boot-ol be cd-ről.

ha nagynehezen belépek a BIOS-ba, és enged elmenni a BOOT opcióig csak a vinyó van kiírva.

IDE CD not instaled

Ezt sem értem, tehát ezért tippelnék egy kiszakadt cd csatira, de akkor Windows-ban miért megy tökéletesen?

Ha kihúzom az optikai meghajtót az sem változtat a jelenségen.

Átlag 3-4 indításra lehet bekapcsolni.

2016. máj. 30. 13:47
 4/5 A kérdező kommentje:

Ja igen a ram, éppen lehet rossz, de akkor miért megy a Windows?

1 darab 512Mb van benne.

2 darab ram foglalat.

Ha kiveszem mit kell csinálnia?

Egyáltalán kell indulni ram nélkül, a BIOS-ig?

2016. máj. 30. 13:50
 5/5 MGéza ***** válasza:
RAM nélkül semmedig nem fog eljutni. De ha van másik rammodulod, vagy átrakod ezt a másik slotba és elindul, akkor megvan a hiba. Ilyen öreg laptopnál esélyes a rammodul meghibásodása.
2016. jún. 1. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!