Miért fagy le BIOS?
Van egy öreg Samsung NP-R18 laptopom.
Bekapcsoláskor van mikor:
-fekete képernyőn csak a bal felső sarokban villog egy kötőjel
-van hogy kiírja a monitor meghajtó nevét és ott áll
-van hogy kiírja, hogy nem sikerült betölteni a Windows
de semmire nem reagál Exit, F8, F10,
Ha induláskor be akarok lépni a BIOS-ba, F2-vel, megakad a Samsung feliratnál alatta a töltősáv félig wait... semmi nem történik CSAK Hosszan POWER gomra.
Ha belép a BIOS-ba nagy nehezen, simán kurzur mozgatásra is lefegy ott benne.
Lehet javítani?
Mit csináljak vele?
(Tudom, dobjam ki, de valami jobb ötlet?)
Nos, hogy lekopogjam ilyet még nem is láttam testközelből, márminthogy lefagyjon a BIOS.
Olyat már láttam, hogy jelszóval úgy levédték, hogy nem tudtak belemenni (és még egy jumper-reset sem segített).
Nem lehet, hogy frissítetted a BIOS-t és az nem sikerült? Mert magától ilyet nem csinál egy gép sem.
Köszi az eddigi válaszokat...
Még ötletek?
Hardwer hiba? gondolok pont a BIOS ic mellett törött, forrasztás hibás alaplap, vagy kiszakadt, vinyó, cd csatlakozó, ilyesmik, (ha valaha leejteték), rossz touch pad? (mert az nem megy, de ha kihúzom a szalagkábelt sem javul meg, hogy hol érintkezik valami, hol nem...
BIOS frissítésre gondoltam, de én mégsosem próbáltam olyat...(Nem sok fogalmam van róla.)
Ebben a gépben meg nem tudom az előéletét, mert így vettem és próbálnám életre kelteni.
További furcsaságok:
- ha bekapcsolt, betölti a Windows XP-ét, (sokat nem teszteltem, mert kínai nyelvű :), de megy. Meghajtókat látja, cd, dvd olvassa, usb ok.
- szeretném újratelepíteni magyar Windows-sal, de nem Boot-ol be cd-ről.
ha nagynehezen belépek a BIOS-ba, és enged elmenni a BOOT opcióig csak a vinyó van kiírva.
IDE CD not instaled
Ezt sem értem, tehát ezért tippelnék egy kiszakadt cd csatira, de akkor Windows-ban miért megy tökéletesen?
Ha kihúzom az optikai meghajtót az sem változtat a jelenségen.
Átlag 3-4 indításra lehet bekapcsolni.
Ja igen a ram, éppen lehet rossz, de akkor miért megy a Windows?
1 darab 512Mb van benne.
2 darab ram foglalat.
Ha kiveszem mit kell csinálnia?
Egyáltalán kell indulni ram nélkül, a BIOS-ig?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!