Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ki gyártja a videokártyákat?

Ki gyártja a videokártyákat?

Figyelt kérdés
Több cég is kiad videokártyát, de mindig az nvidia meg az amd jön szóba a videokártya gyártás terén, pedig olyan kártyát én még soha nem láttam ami csak nvidia, vagy csak amd, hanem csak olyanokat, hogy asus nvidia ..., meg msi nvidia... stb. Arra gondoltam, hogy ez úgy műkűdik, hogy az egyes gyártók megveszik a videokártyát az nvidiatól, vagy az amdtől, aztán ráraknak egy hűtést, egy frankó külsőt és végül kiadják a saját márkajelzésükkel. Jó úton járok, vagy teljesen máshogy van ez?

2016. máj. 27. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Az AMD és az NVIDIA gyártja az alkatrészeket a VGA -hoz. :)
2016. máj. 27. 21:49
 2/5 meszike91 ***** válasza:
100%
Jól gondolod. Az AMD/NVIDIA adja az alapot. A többi cég :giga, msi, sapphire csak a hűtést szolgáltatják. Meg a forgalmazást is ők intézik.
2016. máj. 27. 22:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Az AMD/nvidia csak a chipsettet gyártja a többit mind a szerződésben álló cégek (mint pl. MSI,Sapphire,Evga stb stb)csinálják rá.hűtőborda ventillátor Design minden az adott vég sara [link] Tehát a cégek kapnak egy ilyet és ők megprobálják a legjobbat kihozni és a legjobb hűtést rátenni úgy hogy mindenki nyerjen vele.
2016. máj. 27. 22:04
 4/5 anonim ***** válasza:
Ezen kívül még a lapot is át szokták tervezni, ha tuning a cél (pl kingpin, FTW, gold edition stb).
2016. máj. 28. 00:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!!
2016. máj. 28. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!