Milyen játékra való merevlemezt vegyek?
Olyan merevlemezt szeretnék, ami játékok alatt nem produkál lassú töltést.
Jó pár helyen a WD10EZEX-et ajánlják, de ugyanakkor a WD1003FZEX játékra van, viszont nézegettem teszteket és a WD10EZEX egy szinten van azzal. Arra is gondoltam, mi lenne ha SSHD-t vennék játékra. Ki mit javasol játék merevlemeznek?
3-at néztem ki abból is kettőre szűkítettem le a kört.
WD 1TB Blue: WD10EZEX
Seagate 1TB: ST1000DM003
Seagate SSHD 1TB: ST1000DX001
Játékra melyik lenne a legjobb, mit ajánlotok akár ezeken kívül.
Köszönöm!
Lényegében a mai sata 3-as merevlemezek egységesen olyan 105-120 megabájt / másodperc sebességgel olvasnak. Nincs nagy differencia.
Egy SSD esetében azonban hatalmas a változás.
Egy konkrét példa.
World of tanks csata hdd-ről indítva: a visszaszámlálás olyan 45-49-ről indul, 30 másodperctől ketyeg a nagy óra a képernyő közepén és 20 másodperc van még vissza, amikor betesz. SSD-ről már akkor bent vagyok, amikor még fel sem jött a központi 30 másodperces visszaszámlálás (kb. 35s van vissza).
Manapság az ssd elég jó áron van már, akár a 240 gigás is. Arra meg vígan felfér egy gta V, egy Witcher 3, egy Fallout 4, egy Wot együtt...
Én Seagate-et nem veszek, rossz tapasztalataim vannak velük. A családban 4 volt, abból 3 tönkrement. Nekem volt 2, egyszer küldtek helyette másikat, ami ugyanúgy tönkrement, fél nap alatt meghalt, és alig tudtam lementeni róla a fontos dolgokat...
A másik a családban szintén tönkrement, ami helyett küldtek másikat, azt hiszem az még működik, de ezek alapján nem egy életbiztosítás.
Most WD Black-em van, semmi baja nem volt még, a Black a leggyorsabb a WD-k közül, a green tárolásra való, a blue meg átlag használatra, a 2 között.
Szerintem is 250-es SSD-t vegyél, én is arra pakolom a játékaim, és pl. a Fallout 4 nagyon meghálálta.
Egyszerűen gyorsabb az összes töltés, mint HDD alatt.
G.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!