Van jelentősége a HDD kikapcsolásnak?
Windowsban ugye be lehet állítani, hogy X inaktív perc után kapcsoljon ki a merevlemez.
A kérdésem pedig az, hogy melyik a kímélőbb egy HDD-nek?
Ha egész nap folyamatosan pörög, vagy ha 20 perc után leáll, és mindig visszakapcsol, amikor használatban van?
Bemegyek a számítógépes boltba, "Csókolom, én egy 1 terrás HDD-t kérek.", aztán adnak egyet kérdezés nélkül. Én ezt hagyományosnak hívom.
Egyébként köszi a segítséget.
Nekem soha nem kapcsolt ki a merevlemez, csak amikor leállítottam az egész gépet. S a mostani hdd megvan 8 éve, vígan megy, pedig egy sima, hagyományos hdd. Pont pár hete vettem ki a gépből és tettem át külső vinyónak, hogy csak 2 ssd maradjon a gépházban.
Nincs szerepe ennek. Viszont a gyakori leállítás, újraindítás mindig megállítja az olvasófejet, visszaküldi az alaphelyzeti pontba, indításkor megint onnan indul... Szóval ha állandóan ez megy, kicsivel nagyobb az esélye az olvasófej elakadásának, meghibásodásának. A másik véglet, ha állandóan fut (bár ehhez folyamatos írás/olvasási művelet kell, hogy menjen rajta). Ekkor ugyanis szép lassan egy vájatot képet a tároló felületben és tönkremegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!