Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mennyi ideig bírná egy corsair...

Mennyi ideig bírná egy corsair cx500-as táp?

Figyelt kérdés

- fő szempont játékra lesz!

- i5-6500+gtx960 4gb

- nem lenne semmi oc

- kb. mivel most itt a nyár egy napi 8-10 órát menne egyfolytában, játékra kicsit talán kevessebbet

ha esetleg tudnátok jobb tápot mondani nagyon max. keret 20ezer.

2016. máj. 26. 16:41
 1/9 anonim ***** válasza:
2016. máj. 26. 16:44
 2/9 anonim ***** válasza:

500 wattos ide felesleges, 450 több mint elég.

960-on van egy 8 pines csati, szóval max 225 wattos fogyasztás, mellé a proci 65 watt, összesen 300 wattot nem éri el, rendszernek 100 watt, 400 is elég, 450 ha nagyon sokat akarsz.

Ebből kifolyólag corsair cx 430 is elég, vagy be quiet pure power 430 watt, Be quiet! 400W SFX Power, stb. Táp kiválasztásakor figyelj rá, hogy legyen rajta 8 pines csati.

2016. máj. 26. 16:52
 3/9 anonim ***** válasza:
225W az a fizikai határ, 120W-nál tovább nem fog felkúszni, ezért tuning nélkül 300W is bőven elég. Nem a teljesítményt kell nézni, hanem a minőséget.
2016. máj. 26. 16:56
 4/9 A kérdező kommentje:
És mi van akkor ha túl lépi valamilyen oknál fogva azt a w-ot amit leírtatok hogy nem léphet túl?
2016. máj. 26. 17:05
 5/9 anonim ***** válasza:

Úgy, hogy képtelen több áramot felvenni. Ha képes lenne rá akkor leégne az egész és dobhatnád ki a kukába.

Ez kb olyan hogy van 1 normál méretű 1 emberes ajtód, azon te a büdös életben nem passzírozol át egyszerre 100 embert, akárhogy is próbálod.

2016. máj. 26. 17:09
 6/9 anonim ***** válasza:

Ha megfelelő a védelem, akkor a tápegység lekapcsol, leáll a gép, károsodás nélkül. Ha nincs megfelelő védelem (egyágas tápegységekről van szó), akkor a gép tovább működik, csak éppen a feszültségértékek nem lesznek túl ideálisak, minőségtől függően, ami meg inkább hosszabb távon károsítja az alkatrészeket (nem a tápot!).

Mint mondtam, ebben az esetben esélytelen, hogy leálljon. 200W-t sem fogja soha elérni a gép összfogyasztása. Inkább a minőségre kell törekedni, például a CXM széria az határozottam stabilabb, nem azért, mert moduláris. Ezért én CX450M-t javaslok, ha mindenképpen Corsairt akarsz 20 ezer forint alatt. Mivel köztudott, hogy ők nem szerepelnek túl jól belépőszinten.

2016. máj. 26. 17:11
 7/9 anonim ***** válasza:
5#, képes rá csak mint mondtam, nem biztos, hogy megfelelő. Például egy Seasonic X-400 fanless tápegység 600W leadására is képes úgy, hogy még a szabványt tudja teljesíteni.
2016. máj. 26. 17:18
 8/9 A kérdező kommentje:
Na jó akkor légyszíves írjatok legalább 1-2 tápot ami szerintetek az én konfigomat úgy elbírja hogy ha valami gebasz van nem öli meg az alkatrészeket, pl áramszünet, vagy valami más. Megbízható legyen, hosszútávon főleg, és tényleg az hogy NE legyen vele semmi gond.
2016. máj. 26. 17:22
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezek a lespóroltabb darabok, amik még biztonságosnak mondhatóak:

Antec VP

BeQuiet! System Power 8

Chieftec A80 (CTG)

Chieftec Force (CPS)

Cooler Master B

Cooler Master GX New Storm

Corsair CX

DeepCool Aurora

Enermax MAXPRO

EVGA Bronze

FSP Hexa+

FSP Hyper

Seasonic ECO

Super Flower Amazon

Thermaltake Smart SP

Xigmatek Maverick S

Xilence Performance "A"

Zalman GLX

Ezek kicsit drágábbak, még mindig nem tuningra tervezett modellek, de stabilabbak:

Antec Earthwatts

Antec Basiq Power Plus

Antec High Current Gamer

BeQuiet! Pure Power L8

Chieftec Navitas (GPM)

Cooler Master GM

Corsair CS

Cougar GX v3

Enermax Triathlor ECO

EVGA SuperNOVA G1

EVGA SuperNOVA GQ

Fractal Design Integra M

FSP Aurum S

FSP Aurum CM

FSP Aurum 92+

NZXT Hale82 v2

Seasonic S12II

Super Flower Silver Green FX

Super Flower Golden Green HX

Thermaltake EVO Blue

XFX TS Bronze

XFX TS Gold

Zalman EBT

2016. máj. 26. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!