Van megoldás arra, hogy egy 3TB-os hard drive egy partícióként jelenjen meg Win7 (64bit) alatt?
Sztem a partícióméret a probléma MBR partíciós tábla alatt. GPT partíciós táblával kell megformázni a vinyót, és akkor menni fog a 2TB-nál nagyobb partícióméret is.
Sziasztok,
köszönöm a válaszokat!
Már inicaizálás előtt két partícióként(2048 és 746 GB) mutatta a számítógép kezelőben a lemezkezelő.
Még nem formáztam, de nincs lehetőség egyik partíciót sem törölni, sem egyesíteni.
Seagate winyóról van szó, az alaplapom Gigabyte ep35c-ds3r.
GPT módban formázd a HDD-t és úgy egyben is tudod használni a 3TB-ot. Erre ezt a programot ajánlom: [link]
Arra kell figyelni, hogy a hard drive MBR vagy GPT módban van-e. Ha MBR, akkor át kell konvertálni GPT módba, ez pár perc alatt megvan. Persze ilyenkor minden adat elveszik róla.
Sikerült megoldanom a lemezkezelőben... Nem a partíciókra, hanem a lemezre kattintva van egy olyan lehetőség, hogy "konvertálás gpt lemezzé"..
A lényeg, hogy ezután egy partíció lett belőle, és úgy működik, ahogy kell neki.:)
Mindenképpen segítség volt, amit írtatok, mert sosem hallottam még a "gpt"-ről - így biztosan nem nyomtam volna rá..., mert nem gondoltam, hogy összefügghet a problémával.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!