Alaplapok PCIe 3. 0 foglalattal az új GTX 1080-hoz?
Figyelt kérdés
Üdv! Nem igazán vagyok otthon ebben a témában és lehet hogy beterveznék majd egy GTX 1080-at, de kell neki a PCIe 3.0 foglalat az alaplapban. Keresgéltem Árukeresőn de nem találtam ilyen nevű foglalatok a szűrőknél. Tudnátok segíteni ebben az ügyben, hogy milyen alaplapok lennének jók a kártyához?
Köszi!
2016. máj. 25. 10:50
1/4 Lord Hidan válasza:
Írd le milyen alaplapod, processzorod, és tápod van. Pontos tipust írj mindegyiknél ne csak márkát.
Valószínű hogy az alaplapod jó lesz
2/4 anonim válasza:
PCIe foglalatok visszafele is kompatibilisek, tehát akármilyen PCIe kártyát akármilyen PCIe csatlakozóba belerakhatod, legyen az 2.0 vagy 1.0.
Ha megengedhetsz magadnak egy GTX1080-t, akkor nem hiszem, hogy pont az alaplappal lenne a probléma.
3/4 anonim válasza:
Szinte már az összes alaplapon pcie csatlakozó van, a 3.0 pedig a "sebességét" jelenti, mivel csúcs kártyát néztél ki kelleni fog valószínűleg. Alaplap kiválasztásánál inkább a processzorra kell figyelni, illetve az usb és egyéb ki- és bemenetekre.
4/4 anonim válasza:
SLI / CF vagy más eszközök miatt extrás konfigurációhoz kell a PCIe 3.0, ahol a sávszélesség miatti korlátozás okozhat teljesítményromlást. Bármilyen videokártyához, bármennyire tuningolva is bőven elég a 2.0, ha csak egy darab van belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!