Hogyan tiltsam le egy PC-n az alaplapi videókártyát?
Van egy HP Compaq dc5700 típusú gépem. Sehol sem találom a BIOS-ban az alaplapi VGA kikapcsolását.
Ha berakom az alaplapba az új videókártyát, ami AGP-s, akkor nem ad képet, semmit nem csinál. Mi ilyenkor a teendő?
Lehetőségek:
- nem jó az AGP port
- nem jó a kártya amit vettél
- nincs beállítva a BIOS-ban az AGP eszköz elsődlegesnek
- nem a kártyára hanem az alaplapi kimenetre kötötted a monitort, így a kártya nem tud képet adni
Egyébként biztos hogy van rajta AGP port, vagy valahová máshova próbáltad bedugni a kártyát? A HP pdf doksija szerint nincs rajta, csak PCI és PCI-E 1x.
Így néz ki az AGP, van ilyen rajta?:
Akkor én lehet végig rossz tudatba voltam a csatlakozókkal kapcsolatban. Ezek szerint ez egy PCI-E csatlakozó. A kártya is akkor PCI-E csatlakozós, mivel bele tudtam rakni.
Nem vettem igazából a kártyát, hanem a régebbi gépemből, aminek a ram csatlakozója ment tönkre az alaplapon, abból a gépből akartam átrakni a videókártyát a mostani gépembe.
Pedig a gépbe tökéletesen csatlakozik, a kábelt is teljesen jól raktam rá, nem másik csatlakozóra kötöttem a monitort, de mikor bekapcsolnám a gépet, akkor semmi nem történik, csak csipog egyet, amit egyébként nem szokott.
Újra megnéztem mi történik, ha berakom a gépbe a videókártyát. A kártyára rádugtam a monitor kábelt, mindent leellenőriztem, hogy jól csatlakozik-e és a következő fogadott:
A számítógép elindult, a videókártya ventilátora felpörgött, minden rendben volt, majd a bekapcsolást követően pár másodperc múlva a gép egy hosszú sípolást adott ki magából és körülbelül itt véget is ér a történet.
Nem lenne megfelelő a videókártya? Én már csak erre tudok gondolni, más már nem lehet.
Hát az lehet. Némely brand lapnál előfordul, hogy nem támogatnak, csak bizonyos videokártyákat. Itt a pdf doksija a gépnek, nem néztem utána van-e benne erre vonatkozó információ:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!