Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a véleményetek/javaslatotok...

Mi a véleményetek/javaslatotok az alábbi (félkész) gamer konfighoz?

Figyelt kérdés

Üdv!

A közeljövőben tervezek beruházni egy gamer összeállításra, viszont mivel nem vagyok akkora hardverguru, mint itt jópáran, ezért a Ti segítségetek kérném ehhez.

Konkrét árak még nincsenek, inkább csak "saccperkb" összegekben gondolkozom még.

Az alapvető elképzelés szerint GTX 1080 vagy GTX 980Ti lesz a masinában, ez majd attól függ, mennyibe is fog fájni kis hazánkban az előbbi.

Ami a többit illeti, ezek az elképzelések:

Intel Skylake Core i5-6600K 3.5GHz ~70k

ASRock Z170 Extreme4 ~40k

Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 2133MHz ~ 20k

Ez ~130k, a videókártyát ~200-230k környékén képzelem el, ez ~330-360k. Táp, ház, és hasonlók terén megtanultam, hogy a legjobb, ha meg se próbálok magamtól megfelelőt találni, ti úgyis ezerszer jobban tudjátok. Hűtés terén megjegyezném, hogy kezdetben nem húznám a procit, tehát ennek függvényében döntsétek el, kell-e (és ha kell, milyen/mennyire) plusz hűtés a gyárin felül/helyett.

Az alaplaphoz még azt hozzátenném, hogy azon felül, hogy értelemszerűen támogassa, amit bele akarok paszírozni fontos szempont, hogy lehessen bele 4 memóriamodult rakni, hogy a későbbiekben akár 32GB-ig bővíthessem, ha kell.

A gép egyébként nem csak játékra lenne, elég sokrétű alkalmazásoknak lenne kitéve (programozás, INTENZÍV böngészős igénybevétel, possibly video renderelés, és nem hátrány, ha akkor sem hasal el, ha egy játékot streamelni szeretnék). A célom nem a 4k ultra 60FPS, de a stabil 30+ fps-t HD-FHD minőségben a legvaskosabb játéktól is szeretném viszont látni egy pár évig.

Ohh igen, irányár. Mivel a vidikártya típusa és ára még némiképp kérdőjel, ezért nehéz konkrét összegeket meghatározni, de ha lehet, akkor 400k környékén, vagy pár tízezerrel felette szeretném kihozni a kicsikét, szőröstül-bőröstül. Abszolút maximum legyen mondjuk 450k. (perifériákat nem cserélek, szóval monitor, és társai kihúzhatóak).

Nos, azt hiszem feladtam a leckét, szóval... hajrá! :D

2016. máj. 23. 19:18
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A chipset attól függ, hogy mire van szükséged. H170-ben már van SSD caching és RAID támogatás is, ami hasznos lehet. A Proban több a csatlakozó, de játékra ugyanannyira alkalmas, mint bármelyik másik alaplap.

A gépház inkább a hűtéstől függ, vagy attól, hogy milyen és mennyi HDD-re SSD-re optikai meghajtóra stbre lesz szükség később. Na meg nem utolsósorban attól, hogy mennyire tervezel hosszútávra (mivel nyilvánvalóan nem mehet tönkre). Thermaltake V31-től kezdve Fractal Design Cora 2300-on át Corsair Carbide 100R-ig bármi szóbajöhet, ha az áron van a hangsúly, de akár a hangtompító anyaggal bevont NZXT H440-ig is elballaghatsz.

2016. máj. 25. 22:28
 22/28 A kérdező kommentje:

Nos igen, ez a másik fontos kérdés, hűtés terén célszerű-e a jelenlegi konfigurációhoz valami továbbit beszerezni, vagy bízhatok a gyáriban?

Ház tekintetében az elsődleges szempont, hogy jó szellőzése legyen (alsótápos, kereszthuzatos, miegyéb), gondolom amiket te felsoroltál, azokra ez teljesül.

Ár tekintetében az lenne a cél, hogy a videokártya nélkül olyan 200-ra kijöjjek a végén (a fenti 176k az olcsóbb alaplap miatt most olyan 170k környékén áll, ház, és plusz hűtés nélkül).

2016. máj. 25. 22:49
 23/28 A kérdező kommentje:

Rendben, jelenleg a következőképp néz ki a tervezett konfig:

- Intel i7 6700

- ASUS B150-Pro alaplap

- Kingston HyperX Fury DDR4 2133Mhz Cl 14 1x16GB

- Seasonic S12II 430W

- Samsung 850 EVO 120 vagy 250GB

Egyrészt: Ez eddig hogy dívik?

Másrészt: a HDD-vel némi értetlenség ütötte fejét, névszerint találtam két Western Digital HDD-t, amiknek a technikai paraméterei lényegében megegyeznek, de az egyik egy jó 10 ezerrel olcsóbb.

Egész pontosan Western Digital 1TB Caviar Blue és Western Digital 1TB Black.

Mindkettő 1TB, 7200rpm-es fordulatszámon, 64MB Cache-el, 6Gbit max. átviteli sebességgel, SATAIII csatlakozóval, stb, stb... Mégis mi a különbség a kettő között ami indokolja ezt az árkülönbséget?

Anyway, 20 ezres árkategóriában aki tud jobb HDD-t javasolni, ráharapok (Az se baj, ha 2TB, de alapvetően 1 terásra gondoltam) :)

Ezen felül már csak a gépház hiányzik, amihez hirtelen NZXT Source 530-at néztem ki, elég jónak tűnik így nekem, laikusnak. :D

Mindebbe még egy GTX 1080 fog majd még bekerülni, de anyagi okokból azt csak később veszem meg, addig is a proci IGP-jére hagyatkozom.

2016. júl. 2. 22:46
 24/28 anonim ***** válasza:

Ez rendben van, csak még mindig az a kérdés, hogy minek akarsz GTX1080-t Full HD felbontásra. Szvsz GTX1060-RX480-nál több esetében csak kidobod a pénzt az ablakon, mert így is minden ultrán fog menni.

A WD black magasabb minőséget képvisel, 5 év garanciát adnak rá, de hangosabb is.

2016. júl. 3. 00:55
 25/28 A kérdező kommentje:

Bármikor dönthetek úgy, hogy "Na, én most veszek egy 4k-s monitort", és a GTX 1080 létjogosultsága máris igazolást nyer. Annak fényében állítom össze a gépet, hogy ezt x év alatt a jóisten tudja meddig fogom fejleszteni, bizonyos keretek között (mint pl, hogy a proci OC-t hanyagolom).

Egyébként a GTX 1080-nak nem csak azt kell bírnia, hogy mindent ultrán vigyen (jelenleg) FHD felbontáson, de mindezek mellett mondjuk felvenni is tudjak jó minőségben, lehetőleg fps veszteség nélkül, és azon se dögöljön meg, ha egyszerre több GPU igényes dolog megy. Számomra ez az ár, amibe a GTX 1080 kerül megéri azt a garanciát, hogy maximális teljesítményt kapok. Nincs "határeset", nincs "ezt még épp bírja", és végképp nincs kompromisszum. :)

2016. júl. 3. 01:13
 26/28 A kérdező kommentje:

A HDD-re visszatérve, akkor attól eltekintve, az 5 év garanciát én is kiszúrtam, de azon kívül, hogy az 5 év garanciából kiindulva megbízhatóbb, kevésbé, és később hibásodik meg, mégis miben képvisel magasabb minőséget? Például mi az oka annak, hogy hangosabb?

Vagy tényleg ez a pár év indokol egy közel 10 ezres felárat? :)

2016. júl. 3. 01:19
 27/28 anonim ***** válasza:

A streamelés és a videofelvevés már a processzort terheli, nem a videokártyát. A grafikus fejlődés pedig a legdinamikusabb, ezért nagyon nagy butaság pont a videokártyával hosszútávra tervezni. Azzal nem szabad.

Mondjuk úgy, hogy akik fontos adatokat tartanak a HDD-n, azoknak jó. Egyébiránt én RAID1 párti vagyok, így 2xWDblue-val jársz a legjobban.

2016. júl. 3. 08:43
 28/28 A kérdező kommentje:
Értem, de GPU ügyben nem nyitok vitát, a GTX 1080 ára nekem megéri azt a luxust, hogy teljesen bízhatok a teljesítményében. Árak összehasonlításában egy sima 980-as sem rettenetesen olcsóbb, az alá meg teljesítményt tekintetében úgysem mennék. Az a 230-240 ezer, amit kiadok rá, mondjuk úgy 'nem pénz számomra' a teljesítményért cserébe.
2016. júl. 3. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!