Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » RAM csere után nem indul a...

RAM csere után nem indul a windows. Mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Gyárilag 2×2GB 1333Mhz-es ram volt a gépben. Ezt kiszeretném cserélni 2×4GB 1333Mhz-esre. A csere meg is történ a BIOS fel is ismeri a 8GB ram-ot viszont a windows nem indul. Win10-nél KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE hibaüzenet és pár másodperc után leáll. Win 7-nél pedig fekete alapon a számítógép javítása vagy a windows normál módú indítása lehetőségek közül lehet választani. Egyik lehetőségre sem reagál. Újraindul vagy kékhalál. Kipróbáltam úgy is, hogy csak az egyik 4gb-ost rakom be, de akkor sem működik. Csak a gyáriakkal üzemképes. Egy Samsung RV511-s01 laptopról van szó. Mi lehet a probléma? Válaszokat előre is köszönöm.
2016. máj. 21. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem megfelelő a memória. Vidd el szakboltba, ott megcsinálják!
2016. máj. 21. 19:14
 2/5 Hominida ***** válasza:
65%
A Windowsok csak azon a hardveren hajlandók dolgozni, amelyiken telepítették. A RAM olyan főalkatrész, amit figyel. Ezt XP-vel is nagyon nehéz volt kicselezni, a Win10-nél valószínűleg szinte lehetetlen. Lehet, hogy nálad is ez a baj.
2016. máj. 21. 22:05
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi, kipróbálom, hogy, ha újra telepítem mit csinál.
2016. máj. 22. 10:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Az új ramokat beraktam, próbáltam újra telepíteni a windost, de továbbra sem működik, csak a gyári ramokkal megy.
2016. máj. 22. 15:05
 5/5 Hominida ***** válasza:

Ha az újratelepítés most csak annyit jelent, hogy a meglevő Windowsra telepítesz, gyakorlatilag csak egy karbantartó helyreállítást végezve, az erre a licenszes problémára nem elég, mert a lemezen már ott van az előző RAM azonosítója. Ha formázod a lemezt, és úgy telepítesz, az már segíthet.

Ha a probléma nem hardveres. Hogy megbizonyosodhoss erről, tölts le egy olyan önálló, bootolható karbantartó lemezt, mint az Ultimate Boot CD vagy a Hiren's Boot CD. Erről indítva a gépet csinálhatsz mindenféle rendszervizsgálatot, a merevlemezen levő rendszertől teljesen függetlenítve magadat. Ha így a RAM üzemképesnek, stabilnak bizonyul, akkor a hardverrel nincs gond.

Ha a Windows licensz-kötekedését kizárjuk, akkor maradhat még a driverek problémája, de driver igazság szerint nem a RAM-hoz kell, hanem az azt kezelő alaplapi northbridge chipsethez, ami most nem változott. A "security check" probléma számomra inkább az OEM licensz megsértése miatti kötekedést sejteti, ami szerintem csak teljes újratelepítéssel lesz megoldható.

2016. máj. 22. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!