Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Tippek régi gép felhasználására?

Tippek régi gép felhasználására?

Figyelt kérdés

Intel pentium 4 1,5 Ghz

512 mb ram (tudnám bővíteni 1gb-ra)

128 mb radeon 9600xt

Van valami okos ötletetek, hogy mire lehete használni? Essetleg valami linux-ra gondoltam, jelenleg xp van rajta, de ugye az nagyon lassú. Nemlenne rossz egy 2. gép, mondjuk netezésre, meg ppt, docx... Sajnálom, mert teljesen működik, de csak gubbaszt a szekrény tetején használatlanul. Szóval ötletek? A válaszokat előre is köszönöm!

2016. máj. 19. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:

rakd rendbe, és tedd el.

Vagy ha lenne pénzem, akkor vennék ilyen régi gépeket, rendbe raknám, és nyitnék belőle valamilyen helyet, ahol lehet nosztalgiázni.

2016. máj. 19. 21:00
 2/6 anonim ***** válasza:

nekem notebook -ból van pár ilyen.

nosztalgián kívül nem sokmindenre tudom hsználni.

WinXP van az egyiken, régi játékokkat szoktam rajta játszani. :-D

(pl. DOS alapúakat)

Illetve egy másik Pentium II. amit néha local web kiszolgálónak használom, ha azon jól fut az oldal akkor mehet élesbe. :-)

2016. máj. 19. 21:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Talán, ha egy jobb videokártya lenne benne, (hdmi-vel pl.) lehetne használni filmnézős gépnek. Rákötöd a bazinagy 105 centis tévédet, és online filmeket tudod nézni. Bár a legtöbb tv ezt gép nélkül is tudja :\
2016. máj. 19. 21:13
 4/6 anonim ***** válasza:
Én egy home servert készítenék belőle. Vagy épp indítanék egy weboldalt. Sok embert egyszerre nem tudna kihasználni, de mondjuk nyitnék egy webáruházat, aztán meg ha beindul az üzlet akkor már lenne arra pénz, hogy egy erősebb szerverre cseréljem.
2016. máj. 19. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Letöltő gépnek tudnád használni.
2016. máj. 19. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:

backup server - jól jöhet, bármikor tönkremehet egy hdd

floppy és ide hdd-k megnyitása, adatok leszedése - ismerősöknek csinálhatod sörért vagy csokiért

2016. máj. 19. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!