Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Túlmelegszik a CPU vagy rossz...

Túlmelegszik a CPU vagy rossz az érzékelő?

Figyelt kérdés
A processzorom AMD 880K alap hűtővel ami teljes sebességre van állítva, alapjáraton 45-50 fok terhelés alatt pedig 80-83 fok.De ha megfogom a rézcsövet ami a processzorról jön, az még csak nem is meleg csak enyhén langyos.A gép vadiúj a hűtő jól van rárakva, és a paszta is megfelelő mennyiségű.Lehetséges hogy a hőérzékelő nem jó?
2016. máj. 19. 19:30
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Ha csak a Firefox megy 50% körüli terheléssel, akkor 70 fok ami szerintem kicsit sok.
2016. máj. 19. 19:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Gyári hűtőkkel felmehetnek 80 fokra. Inkább a biosban kapcsold ki az ilyen Turbo core meg hasonló tuning cuccokat mert nem gyári hűtőre vannak kitalálva, és sokszor alapból be vannak kapcsolva.
2016. máj. 19. 19:36
 3/11 A kérdező kommentje:
Semmi ilyen nincs bekapcsolva, mikor a rendszert raktam volna fel akkor láttam hogy 60 fokon van ezért fel is raktam a hűtőt maxra.Milyen hűtőt lenne lenne érdemes rá venni?Nem szeretném ha az élettartama rövidülne emiatt, főleg hogy most jön a nyár...
2016. máj. 19. 19:43
 4/11 Lord Hidan ***** válasza:
100% h jól van rajta? Ha igen akkor gari. Nem szabad így melegednie főleg hogy alapból jó hűtőt adnak hozzá
2016. máj. 19. 19:46
 5/11 A kérdező kommentje:
Mikor ráraktam a hűtőt direkt megnéztem oldalról hogy jól fekszik-e rajta, és nem tűnt úgy hogy lenne hely a proci és a hűtő közt.
2016. máj. 19. 19:49
 6/11 anonim ***** válasza:

Mennyi pasztát kentél rá? (a megfelelő mennyiség nem mértékegység)

Nem valószínű, hogy a hőmérő lenne rossz.

G.

2016. máj. 19. 20:27
 7/11 A kérdező kommentje:
A képet googleben találtam, én is körülbelül ugyanennyit tettem rá. [link]
2016. máj. 19. 20:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez kissé sok, inkább legyen kevesebb valami műanyag lappal eloszlatva.

G.

2016. máj. 19. 21:28
 9/11 A kérdező kommentje:
Szétnéztem kicsit külföldi fórumokon és ott az egyik kommentelő azt írta hogy az új fm2-es processzorok hőmérsékletét nem tudja helyesen leolvasni úgymond "külső" program ezért azt javasolta hogy az AMD Overdrive-ban pontosabb értékeket kapunk.Na most letöltöttem ezt, és ott átlag 45 fokot ír a processzorra.
2016. máj. 19. 22:21
 10/11 anonim ***** válasza:

Ez utóbbi eset könnyen megeshet.

G.

2016. máj. 19. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!