MacBook Pro Retinán játszani (13")? Nem kimondottan arra veszem, viszont néha napján játszanék is rajta. Counter Strike Global Offensive-re gondoltam. Lehetséges ez jó felbontásban Windows boot nélkül?
Specifikáció :
Intel Core 5 2.8-2.9 Ghz, turbo boost 3.1Ghz
8Gb ram
128Gb SSD
Intel iris 6100 grafika
Nemaaaar bakker:( pedig nekem fontos a kepszerkesztes es a videóvagas
Így nem tudom,hogy milyen gépet válasszak
Viszont jó lenne,ha hordozható lenne
A 13"-es Macbook Pro retina jelenleg az Apple honlapján 470 000Ft, abból a pénzből egy ilyet kapsz: [link]
Ebben IPS kijelző, i7-es proci és egy bika dedikált VGA van, és az árkülönbözetből még egy 256 gigás SSD is kijön, ha lassúnak találnád a rendszert.
Ja, hozzácsapsz még egy SSD-t, meg egy Windows-t (ha már ennyiért vesz valaki gépet illik nem nCore-ról leszedni), és máris ~510-re felcsúszik az Asus ára.
Erő az van benne, csak nem biztos, hogy az ember szeretne közel 4kg-t cipelni nap mint nap, illetve az akkumulátor se húzza 2-3 óránál tovább ezzel a hardverrel.
Videóvágás téren meg nagyban függ a dolog attól, hogy mivel szeretne a kérdező dolgozni. Az FCPX még a Core M-es Macbook-on is nagyon gyors, render-t beleértve. (bár, ha FCPX-el akarna vágni, akkor a Windows alapból ki lenne lőve, így gondolom nem ez a helyzet, vagy csak nem ismeri a kérdező a programot)
Az RMBP bár nem ultrabook, de közelebb áll hozzá mint a "sima" laptopokhoz, így szerintem hülyeség consumer level notebook-hoz hasonlítani. A Dell XPS 13-al lenne érdemes összehasonlítani, nagyon jó kis gép.
Kérdező:
A CS nem valami erőforrás igényes játék, így integrált GPU-n is elfut.
YouTube-on rengeteg gameplay van, tessék:
https://www.youtube.com/watch?v=XTED-_Bus-Y
Ha tényleg csak néha akarsz játszani, akkor nem lesz gond, tetszeni fog a Macbook, illetve az OSX is nagyon. De ha úgy érzed, hogy be fog szippantani a gamer világ, akkor inkább egy Windows-os ASZTALI gépbe fektess be, és mellé vehetsz valami olcsóbb laptopot amit tudsz vinni magaddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!