Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépindítási gondok, mi okozhatja?

Gépindítási gondok, mi okozhatja?

Figyelt kérdés

Hello!

Adott lenne egy (még mindig) nem megoldott problémám a géppel.

Ha sokáig (4-5 órán belül) nincs újraindítva a gép, első gépindításnál világítanak a ledek, minden felpörög, de a képernyő sötét marad. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot azonnal leáll a gép (akár 20-30 seccel később), tehát a bios-ig se jut el szegénykém. Ha ezután azonnal elindítom megint, szépen feláll a rendszer kb 15 sec alatt (EVO 850 ssd). Adott a kérdés, elsőre miért nem hajlandó betölteni/elindulni a gép?

Gépadatok:

i5-4690k

asus maximus 7 hero

gigabyte gtx 970 g1 gaming

2x4gb ram

fsp raider 550

samsung evo 850 250gb ssd

wd10ezex 1tb

sharkoon vg4-w zöld ház

Monitorok: 2db ASUS VC239H (talán, de nem vagyok benne biztos, karácsonykor 60ezer körül volt az ára darabjának).

Csak a gép és egy Samsung TV van rákötve 1 aljzatra, minden más (hangfal, monitor stb) másik aljzatra van rádugva.

A proci nem volt húzva (most sincs, mindig a 'majd később lesz rá külön hűtő :D' ), vga szintén nincsen húzva. Portalanítás kb 1 hónapja volt.

Win 10 pro, frissített, majd tisztán újratelepített, de win7 ultimate-nél is eljátszotta.

Karácsony előtt volt 2db monitorom (1650*1050 meg 1366*768), azoknál nem volt ilyen gond, csak azután hogy cseréltem a monitorokra, viszont utána volt win10 tiszta telepítés is, újra le a driverek minden, szóval nem értem mi lehet a gondja.

2016. máj. 18. 14:42
 1/5 A kérdező kommentje:
Ami lemaradt, mindkét monitor display porttal van rákötve a vga-ra.
2016. máj. 18. 14:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Ssd és hdd teljesen formázva volt?
2016. máj. 18. 15:05
 3/5 A kérdező kommentje:
amikor SSD-re váltottam win7 alatt, akkor teljesen le lett formázva mind a kettő, utána win 10-nél amikor újra indítottam az op rendszer telepítést töröltem az SSD-t, mint partíciót telepítőben, majd újra létrehoztam, így jelenlegi tudásom szerint igen, törölte.
2016. máj. 18. 15:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Viszont akkor a hdd nem. Szóval akár ott is zavarhat be valami, de ezt elég nehéz így megmondani. Esetleg próbáld ki más aljzaton, ha van lehetőséged, akkor más táppal. Ha nincs, akkor jobban jársz, ha elviszed egy kis szervízbe, kevesebbért megúszod, mintha most valaki azt mondja, hogy szar a tápod, rendelsz egy másikat, és azzal is jelentkezik a probléma. Mert amúgy valóban jobban nézne ki benne valami minőségibb táp, de ha nem az a baj, akkor felesleges:)
2016. máj. 18. 15:55
 5/5 A kérdező kommentje:

HDD-n képek, filmek, ilyesmi van, oda nem lett olyan program rakva ami C-ről futott volna. Táp meg olyan amilyen, amikor vettem 17e körül megérte XD

Majd dugdosom körbe a lakásban :D Egyébként azért érdekes hogy elsőre nem, de utána azonnal megy gond nélkül. Ilyen gépnél nekem mondjuk kissé zavaró, ha már próbáltam adni a minőségre.

2016. máj. 18. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!