Gépindítási gondok, mi okozhatja?
Hello!
Adott lenne egy (még mindig) nem megoldott problémám a géppel.
Ha sokáig (4-5 órán belül) nincs újraindítva a gép, első gépindításnál világítanak a ledek, minden felpörög, de a képernyő sötét marad. Ha megnyomom a bekapcsoló gombot azonnal leáll a gép (akár 20-30 seccel később), tehát a bios-ig se jut el szegénykém. Ha ezután azonnal elindítom megint, szépen feláll a rendszer kb 15 sec alatt (EVO 850 ssd). Adott a kérdés, elsőre miért nem hajlandó betölteni/elindulni a gép?
Gépadatok:
i5-4690k
asus maximus 7 hero
gigabyte gtx 970 g1 gaming
2x4gb ram
fsp raider 550
samsung evo 850 250gb ssd
wd10ezex 1tb
sharkoon vg4-w zöld ház
Monitorok: 2db ASUS VC239H (talán, de nem vagyok benne biztos, karácsonykor 60ezer körül volt az ára darabjának).
Csak a gép és egy Samsung TV van rákötve 1 aljzatra, minden más (hangfal, monitor stb) másik aljzatra van rádugva.
A proci nem volt húzva (most sincs, mindig a 'majd később lesz rá külön hűtő :D' ), vga szintén nincsen húzva. Portalanítás kb 1 hónapja volt.
Win 10 pro, frissített, majd tisztán újratelepített, de win7 ultimate-nél is eljátszotta.
Karácsony előtt volt 2db monitorom (1650*1050 meg 1366*768), azoknál nem volt ilyen gond, csak azután hogy cseréltem a monitorokra, viszont utána volt win10 tiszta telepítés is, újra le a driverek minden, szóval nem értem mi lehet a gondja.
HDD-n képek, filmek, ilyesmi van, oda nem lett olyan program rakva ami C-ről futott volna. Táp meg olyan amilyen, amikor vettem 17e körül megérte XD
Majd dugdosom körbe a lakásban :D Egyébként azért érdekes hogy elsőre nem, de utána azonnal megy gond nélkül. Ilyen gépnél nekem mondjuk kissé zavaró, ha már próbáltam adni a minőségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!