Raspberry PI stoppernek?
Figyelt kérdés
Kinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy egy Raspberry PI mennyire használható stoppernek, pl. ha egy amatőr versenyen ebből csinálnék időmérőt mennyire lenne megbízható (pontos, nem abszolut pontos kéne, csak annyi, hogy ha valamit egyszer 00:14:30.12-nek mér akkor legközelebb ugyanaz ez az idő ne 00:14:31.57 legyen)? Illetve ezen kívül képes lenne. "eredményjelző" tábla lenni? Pl. egy web lapot kiszolgálni az eredményekkel?2016. máj. 16. 19:22
1/3 anonim válasza:
Minden számítógépnek elállítódik az órája, ha nagyon terhelve van a CPU. Válaszd le a géped az internetről, aztán terheld le, 1-2 óra alatt több percnyi eltérést is összetud hozni.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezt tudtam eddig is. Igazán arra voltam-vagyok kiváncsi, hogy van-e valakinek konkrét tapasztalata ezzel kapcsolatban. Mert ha ez így nem elég stabil akkor teszek be egy külön PIC-et ami csak az időt méri és akkor a PI csak megjelenít.
2016. máj. 16. 20:08
3/3 anonim válasza:
Ha a Raspbian helyett FreeRTOS-t teszel fel rá, akkor jól használható real-time alkalmazásokhoz is.
De szerintem is az legegyszerűbb, ha teszel mellé egy PIC-t vagy Arduinot és az kezeli a szenzorok jelét, méri az időt és csak a megjelenítendő végeredményt küldi át az RPi-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!