Érdemes Skylake alapú PC-t építenem?
Ha minden jól megy, a nyáron végre összerakom az új gépem. Haswell és Skylake között dilemmázok. A gépet játékra, illetve programozásra és grafikus programok kezelésére is használnám és jó ideig nem is szeretném fejleszteni, így a legfontosabb szempont az időtállóság lenne. A másik szempont az IGP erőssége, mert egy ideig dedikált videókártya nélkül kell kihúznom (kicsit szűkösen vagyok, így arra még gyűjtögetnem kell). Megérné a pluszpénzt a Skylake?
A válaszokat előre is köszönöm!
Persze, hogy érdemes. Az i5 6600 igpu-ja elég portal 2 mediumhoz, csgohoz, lolhoz.
Nem tudom, ez a grafikus programok dolog, stb mennyire komoly, de ha eléggé, akkor i7 6700 is megérheti, 16 gb rammal. Ha csak csinálgatod, elég az i5 6600, 8gb ram, normális tápegység, normális gépház, 1 tb hdd és b150 alaplap.
Nyár végére már igencsak a küszöbön lesz a Kaby Lake (Skylake utódja).
Egyébként én mindenképp az új platformra építenék. Ráadásul a Skylake legfeljebb csak minimálisan drágább a Haswellnél vagy semmivel. Azon a néhány száz vagy legfeljebb 3-4 ezer forinton fölösleges garasoskodni.
ESETLEG, ha tényleg nagyon fontos az IGP és i7 magasságában gondolkodsz, szóba jöhet a Broadwell i7-5775C, aminek most egész jó ára van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!