Játék közben 90 fokos CPU hőmérsékelt normális? (Asus ultrabook, intel I7 3537u)
Alapjáraton 50 fok körül van, terhelés alatt akár 90 fok is.
Gép típusa: Asus Zenbook UX32VD
CPU: Intel Core I7 3537u
GPU: Nvidia GT620M
Ha megbontja a gépet, elszállt a garancia.
A gyártó 105 fokban adta meg a maximális hőmérsékletet, vagyis a 90 fok belefér. De tényleg hasznos, ha pár fokkal lejjebb tudod nyomni.
Sűrített levegős palackkal esetleg kifújható némi por a hűtési csatornából. Állítsd le teljesen, vedd ki az akkumulátort is, és nyitva hagyott fedéllel várj legalább egy órát, hogy a gép teljesen lehűljön. Aztán a csövet a beszívó résekhez dugva fújj rövideket, pár tized másodperceseket. Ha hosszan fújsz, kifolyhat a csövön lé is, és az nem jó. Néhány fújás után tarts néhány perc szünetet, hogy ne fagyjon át az összes IC. Aztán fújd át a másik irányból is. Néhány fokot valószínűleg tudsz csökkenteni az alapjárati hőmérsékleten is. A gépet pedig használd egy-két centis alátámasztáson, hadd áramoljon alatta is a levegő. Ha az öledbe veszed, a támaszokat teheted egy kemény lapra, rajztáblára, nagy könyvre. Ezekkel tudsz javítani a hűtésen.
És persze fölösleges készenléti módban hagyni, a hibernált módból visszatérés sem tart sokáig, és addig sem dolgozik fölöslegesen.
Köszi a válaszokat.
Nem garis már, mivel én is használtan vettem. Szóval majd veszek hűtőpasztát, hátha lemegy pár fokot.
Töltöttem le egy CPU hőmérséklet figyelő programot, beállítottam hogy riasszon , ha 95 foktól feljebb megy.
Bár az imén játszottam egy 2 óra hosszát (fifa 15), de nem ment 90-91 foknál feljebb.
De remélem még lejjebb tudom valahogy majd venni, bár egy 80-85re.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!