Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Játék közben 90 fokos CPU...

Játék közben 90 fokos CPU hőmérsékelt normális? (Asus ultrabook, intel I7 3537u)

Figyelt kérdés

Alapjáraton 50 fok körül van, terhelés alatt akár 90 fok is.

Gép típusa: Asus Zenbook UX32VD

CPU: Intel Core I7 3537u

GPU: Nvidia GT620M

2016. máj. 16. 02:02
 1/6 Hominida ***** válasza:
Belefér. Ha tudod javítani valahogy a gép hűtését, még jobb, de a névleges adatok szerint ezt elbírja.
2016. máj. 16. 02:17
 2/6 anonim ***** válasza:
Igy szoktak a gari vegen vagy elobb elszallni.
2016. máj. 16. 03:06
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
sajnos a laptopok ilyenek..nekem ősrégi AMD E-350-es van,na az egy kazán.régen CS:S közben felment 100-105 fokra is.
2016. máj. 16. 08:15
 4/6 MGéza ***** válasza:
Pasztázva volt? Ha zavar akkor pasztázd le, illetve vegyél 1-2 ezresért hűtőpadot alá és mindjárt jobb lesz a helyzet.
2016. máj. 16. 08:29
 5/6 Hominida ***** válasza:

Ha megbontja a gépet, elszállt a garancia.

A gyártó 105 fokban adta meg a maximális hőmérsékletet, vagyis a 90 fok belefér. De tényleg hasznos, ha pár fokkal lejjebb tudod nyomni.

Sűrített levegős palackkal esetleg kifújható némi por a hűtési csatornából. Állítsd le teljesen, vedd ki az akkumulátort is, és nyitva hagyott fedéllel várj legalább egy órát, hogy a gép teljesen lehűljön. Aztán a csövet a beszívó résekhez dugva fújj rövideket, pár tized másodperceseket. Ha hosszan fújsz, kifolyhat a csövön lé is, és az nem jó. Néhány fújás után tarts néhány perc szünetet, hogy ne fagyjon át az összes IC. Aztán fújd át a másik irányból is. Néhány fokot valószínűleg tudsz csökkenteni az alapjárati hőmérsékleten is. A gépet pedig használd egy-két centis alátámasztáson, hadd áramoljon alatta is a levegő. Ha az öledbe veszed, a támaszokat teheted egy kemény lapra, rajztáblára, nagy könyvre. Ezekkel tudsz javítani a hűtésen.

És persze fölösleges készenléti módban hagyni, a hibernált módból visszatérés sem tart sokáig, és addig sem dolgozik fölöslegesen.

2016. máj. 16. 15:54
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Nem garis már, mivel én is használtan vettem. Szóval majd veszek hűtőpasztát, hátha lemegy pár fokot.

Töltöttem le egy CPU hőmérséklet figyelő programot, beállítottam hogy riasszon , ha 95 foktól feljebb megy.

Bár az imén játszottam egy 2 óra hosszát (fifa 15), de nem ment 90-91 foknál feljebb.

De remélem még lejjebb tudom valahogy majd venni, bár egy 80-85re.

2016. máj. 16. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!