Még kezdő vagyok de szeretném megpróbálni.Végigolvastam és néztem egy gépösszerakásról szóló cikket és videót.Merjek egyedül belevágni vagy vigyem be valahova ahol összerakják nekem?Ha azt javasoljátok hogy csináljam akkor pedig mi a legkockázatosabb része az egésznek és mire kell hogy figyeljek?
Köszönöm a válaszotokat!:)
2010. ápr. 9. 14:18
1/9 anonim válasza:
Egyáltalán nem nehéz ha tudod hogy mi hova kell, simán megpróbálhatod, bár szerintem ha még nem múltál el 12 éves akkor csak szüleid mellett próbáld :)
2010. ápr. 9. 14:22
2/9 anonim válasza:
alaplap user manual-ja alapján össze lehet pakolni de tudni kell angolul elég jól. meg azért tisztában kell lenni hogy mi merre hány méter egy gépházon belül. szerintem próbáld meg de mindenképpen ellenőriztesd le valakivel aki tényleg tudja. Sok sikert
2010. ápr. 9. 14:24
3/9 anonim válasza:
Igazából gépfüggő a dolog, de szerintem ha sokat olvasgattál róla megpróbálkozhatsz vele egyedül HA van ott melletted valaki, aki már csinált ilyet és figyel rá, nehogy elcsessz valamit. Vannak dolgok amikkel óvatosan és ésszel kell bánni, például az alaplappal beszerelésnél, nehogy letörjön róla egy kondi vagy végig karistolódjon. Láttam már olyat is, hogy támasztólábak nélkül szerelte be valaki az alaplapot a házba... szóval vannak hajmeresztő dolgok. Ezekkel nem árt ha tisztába vagy, vagy van valaki aki megmutatja. A processzor behelyezésnél kell még figyelni nehogy letörd vagy elgörbítsd valamelyik tüskét (ha van neki) a több százból. Esetleg a gépház bekötözgetése lehet még érdekes. Hogy mit hova kell kötni (power gomb, reset, hangszórok, usb, stb), de ha tudsz angolul és értesz a hardverekhez valamennyire, akkor az alaplap könyve alapján menni fog. A többi része már szerintem egyszerűbb, ahhoz nincs mit hozzáfűzni. Esetleg még a cpu cooler felszerelésénél érdemes figyelni nehogy a paszta sok legyen - de általában már előre pasztázottak a hűtők, így az se lehet nagy gond.
2010. ápr. 9. 14:28
4/9 czibles válasza:
hülyebiztosan vannak kialakítva a dolgok. mindent csak a megfelelő helyre és módon tudsz berakni. lényeg, hogy ne erőltesd, de azért határozottan csináld.
2010. ápr. 9. 14:28
5/9 anonim válasza:
Nem hülyebiztos!
kezdjük az alapoknál, mint pl ELektrosztatika.
Megfogod az alkatrészek kivezetéseit, és nyugodjék békében szerencsétlen méregdrága CMOS tranzisztorlogikás alkatrészed!
2010. ápr. 9. 15:25
6/9 anonim válasza:
True... érintésvédelem pl fontos. Ne műszálas joggingban ess neki 10 perc kardioedzés után mert Vader nagyurat megszégyenítő ívek húznak majd át a kezedből.
Plusz ha alaplapot is be kell szerelni akkor illik a spacereket studokat normálisan elhelyezni mert sajna nem minden házban van mindenhová hely neki. Meg nem illik több ezer gauss erősségre felmágnesezett csavarhúzót használni, és az sem poén ha a hűtőborda felrakásánál kicsúszik a csavarhúzó és mondjuk 30 vonalat átvág.
Félreértések elkerülése végett mindre láttam példát. Szörnyülködtünk rendesen...
2010. ápr. 9. 18:58
7/9 anonim válasza:
Csak úgy állj neki ha van melletted valaki aki ért hozzá. Elsőre úgysem fog menni minden magától, vannak apró trükkök, vagy kisebb dolgok amire figyelni kell.
2010. ápr. 9. 20:04
8/9 anonim válasza:
ahogy az előző hozzászóló is írta, a borda "feleröltetésekor" átvágsz 30 réz vezető eret, akkor már tökmindegy ki ül melletted.
2010. ápr. 10. 20:49
9/9 anonim válasza:
Szerezz egy öreg gépet. Az se baj, ha nem működik. Szedd szét, majd rakd össze.Gyakorold be a ram berakését, a videókártya rögzítését A processzzorra tedd rá a ventit. Nézd meg, hogyan van rögzítve a proci, és milyen az oldása. Szóval gyakoroljál rajta. Egy alkatrészt többször tegyél be, és szedjél ki. Tudod, ha a Stradyvárit kérdezik, ő is azt mondja, nem nagy dolog a hegedülés. Csak gyakorlás kérdése....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!