Miért fagy le pár perccel bekapcsolás után a pc-m?
Figyelt kérdés
core2duo, 2gb RAm, 512 mb ati radeon vga, 7-8 éves gép
Bekapcsolás után pár percel videó nézés közben lefagy a kép és hang is (az utolsó pillanatban kiadott hang ismétlődik), nincs sem hibaüzenet, sem újraindulás, kurzor nem mozog, semmilyen billentyűzetparancsra sem reagál.
Feltétlenül hardwerhibás lehet, vagy van értelme os-t újratelepíteni, mással próbálkozni?
2016. máj. 12. 21:11
1/9 anonim válasza:
Nekem is ez volt csomószor mire rájöttem hogy nem forog a vga venti. Első körben nézni kéne hőfokokat. pl: aida64.
2/9 Dongaben válasza:
Esetleg ...Linux. Bár valószínű, hogy az alaplapi kondik a "végét" járják...
3/9 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy a gépet működés közben nem láttam (nem az enyém és a tulaj nem sokat ért hozzá), így a vga fan-t sem tudom, hogy pörög-e. Viszont abban biztos vagyok, hogy amikor átnéztem, egy púpos kondenzátort sem találtam. Ez a "megáll a kép egy exact helyen és nem történik semmi, ez nem egyedi hibára utal? Nincs semmi amit ki lehetne zárni?
2016. máj. 12. 21:27
4/9 Dongaben válasza:
:D Egy rendszer újra telepítés jól jöhet! Mikor volt telepítve? Ha nincs rendszeresen takarítva szoftveresen, akkor nem meglepő, hogy "lefagy". Lehet, hogy elég lenne egy CCleaner-t ráengedni+töredezettség mentesítés.
5/9 A kérdező kommentje:
Komplikált a dolog, szüleimnek vettem pont nem rég. Nekik kb. internetezésre kell, viszont mivel ritkán látom őket, így próbálom leszűkíteni a lehetséges hibaforrások számát, hogy a legközelebbi ottlétem alatt megoldhassam a gondot. Köszönöm a válaszokat, valahogy rájövök!
2016. máj. 12. 22:30
6/9 Dongaben válasza:
Jóindulatból, tapasztalatból mondom: Ha valaki nincs "benne" a forgásban, (Mint a szülők is...gondolom.) Akkor "Beléjük kell verni", hogy havonta 1x CCleaner+töredezettség mentesítés!
7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom a tanácsod! :D
2016. máj. 12. 23:03
8/9 anonim válasza:
ccleaner
malwarebytes anti-malware
töredezettség mentesítés
driverekből meg az elérhető legfrissebbet felrakni.
Ha nem oldja meg újratelepíteni.
Hardver hiba kereséshez:
memtest
hd sentinel
furmark
9/9 A kérdező kommentje:
Gondolom ha ezek közül egyik sem oldja meg a problémát, vagy jelez hibát, akkor még ott van a táp, és az alaplap, ami ugyanúgy rossz lehet. Köszi a választ, holnap kiderül. :D
2016. máj. 12. 23:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!