Nemsokára be akarok szerezni egy új félkonfigot, a lent leírt konfig mennyire van összhangban?
Phenom II X4 965 + CM 212 hűtő Proci+hűtő: 22000
MSI GTX 960 4GB Videókártya: 67000
LG VE247HA 24" Monitor: 45000
CM Elite Power 600W Táp: 15000
Kingston 8GB 1866Mhz RAM: 13000
Nem teljes gépváltás, csak néhány hardvercsere
Van ami újonnan, van ami használtan lenne véve. Mivel az alaplapom AM3-as, ezért nem tudok jobb procit venni, és nem is akarok másik gépet venni. Tudom, ez majd nem ugyan úgy egy teljes gép csere, csak a most meglévő dolgaimat akarom lecserélni, és egyesével eladni.
De a kérdésem annyi lenne, hogy az a (fél)konfig mennyire van összhangban? Leginkább a procira és a VGA-ra értem, hogy mennyire lenne kihasználva
Ilyen gyenge processzorra nem kell ilyen erős hűtő. És ilyen erős videokártyával sem feltétlenül lesz jóban. A tápegység meg selejt minőségű. 720p monitor meg megint az, hogy ahhoz minek GTX960?
Marha aránytalan.
FullHD-s a monitor. GTA 5-öt, és a hasonló gépigényű játékokat szeretném futtatni, és azért megpróbáltam normálisan valahogy összehozni 1-et. Úgy jött az egész, hogy már több mint fél éve szeretnék monitort, csak aztán eszembe jutott, hogy a GTX 750 Ti-hez nem lenne elég a 24", és akkor az Athlon II X4-em se tudná a vidikarit kihúzni, de alapból csak AM3-as lapom van, amibe ugye FX sorozat egyáltalán nem megy.
És nem is akarom azt, hogy megint fél év után laggoljon a GTA 5, mert most a 4GB ramom miatt akadozik, mert elhasználja a 90%-át, és így lehetetlen játszani. Alapból ez az egész a monitor miatt van, hogy tudjak nagyobb képen játszani, és ne laggoljon semmi sem.
Amit az első írt táp ugyan olyan borzasztó mint amit te akarsz bele rakni [link] ezzel kis tuning is mehet. Ha nem akarsz tuningot elég egy corsair cx430, super flower 450
Látom nem futsz el a használt dolgok elől ami jó
Mi lenne ha váltanál alaplapot is? gtx 960 már használtan van 50ért is ami max 3 hónapos egyből megspórolnád egy fm2+ os alaplapra a pénzt
Processzor meg mehet akár újonan is csak 3ezerrel több mint amit rá akartál szánni. 25ért már van athlon 880K amihez jó gyári htőt is adnak. Így sokkal jobban dolgozna egymás mellett a processzor és a videókártya
54ért, + 11e, ha levesszük a postázási díjat.
tápot már leírták, xfx, be quiet pure power, super flower, seasonic stb. 450-500 watt elég.
kingston ram kissé túlzó a 13 ezer, pcx-en 8gb fury black 1866os ram 10.500, megint 2 ezer
procit szintén leírták.
#4-es, bocsi, nem "HA", hanem simán "H", csak sok monitort néztem, és véletlen az maradt a fejemben. ( [link]
Tuningolni nem hiszem hogy akarok, mert már azzal a procival is simán lehet GTA 5-özni, mint a mostani Athlon II X4-es 635-ös procimmal, csak a 4GB ram kevés neki. De viszont így is menne 50+FPS-el high-veryhigh-on, ha lenne 8GB ram, mert még nyáron, amikor megvettem a GTA-t és a mostani vidikarimat, akkor még a 60FPS-t is elérte néha. De amúgy egy GTX 960-as vidikarinak elég ez a mostani Athlon II X4 635 processzor? Mert akkor nem fogok processzort venni "feleslegesen", és akkor marad így, csak nagyobb monitor és jobb videókártya.
Remélem tudod, hogy a 635 és 965 az hozzávetőlegesen ugyanaz, csak teljesen más foglalatúak.
Az egész konfigurációval baj van, de ezt már mondtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!