4 gb ramból csak 1,96 használható. Mi lehet az oka?
Tudom, a google a barátom, de már minden szart próbáltam, amit itt és más fórumokon is írtak hasonló problémákra.
Gép adatai:
Cpu: AMD APU 5300B
VGA: Nvidia Geforce GT430
Ram: 4 GB DDR3 1066 MHZ
Alaplap: ASRock fm2a55-dgs
Kerestem már a ram remap funkciót, de csak ezt a szar UEFI-t tudom megnyitni vele, biost nem bármit nyomok.
Próbáltam külön a ramokat külön-külön slotba mindegyiket. mindkettővel megy, sem az alaplap, sem a ram nem lehet ebből adódóan.
Valaki segítsen!!!
Na, megnéztem, nem az APU volt. Az előbb viszont találtam még valamit, kipróbáltam és most jó.
Vezérlőpult-> Felügyeleti Eszközök -> Rendszerkonfiguráció -> Rendszerindítás -> Speciális Beállítások
Ezen belül a maximális memória "pipáját" kellett ki -és bekapcsolnom, restart és most minden ok.
az ilyen PC optimalizáló cuccokat mint az iobit is messzire kerüld, mert csak hasonlóan túl optimalizálnak.
Ez is egy ilyen hibája lehetett, ami regiszterbe turkált és kedve szerint korlátozott.
Nem igazán használok ilyen programokat, de azért köszi!
Amit írtam, mint "megoldás", nem sokáig tartott, tegnap megint ugyanez volt, próbáltam újra, de most már nem működött.
Gondoltam frissítem a biost, de mikor újraindítottam a gépet, csak a szokásos képet töltötte be -ahol írja, hogy melyik billentyűkkel lehet belépni az uefi-be- és onnantól semmi. Ezzel a képpel megállt, se a biosba nem tudok belépni, se elindítani tovább.
Tudom, hogy maga a frissítés kockázatos lehet, DE! nem kezdtem hozzá, csak a pendrive volt bedugva, a frissítést nem indítottam el.
Ebből arra gondolok, hogy az alaplap megadta magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!