Számítógép por. Megelőzés vagy rendszeres takarítás?
Most vettem először asztali gépet, és elégé poros a szobám.
A gépet felraktam kb 30-40 cm magasra, ezt több helyen ajánlották.
Rendeltem egy ventilátorra tehető porszűrőt, hogy megnézzem milyen(még nem jött meg), de kipróbáltam a házi megoldásokat is(harisnya és társai).
Jelentősen hangosabb lett a gép tőle illetve láthatóan kevesebb levegőt szív be.
Érdemesebb lenne hagyni az egész porszűrést és 2-3 havonta kitakarítani a házat?
A hideg levegőt oldalt viszem be egy 12cm-es venitvel, a meleg levegő pedig szerintem a tápon keresztül távozik. Ez árt a tápnak? (fsp raider 550)
Érdemes lenne leragasztani a többi venti helyet, vagy oda átrakni a ventit/venni egy másikat? Ha át kéne rakni akkor hova?
Elől-lent vagy egy 12cm-esnek hely, oldalt van egy 12cm-esnek hely illetve hátul egy 8cm-esnek
Nem tudod megakadályozni úgy sem. Mi cserépkályhával fűtünk sima fával, rengeteg a por ami bekerül vele.
A porszűrő ugyan úgy átengedi a port, csak a nagyobb szemeket képes megfogni a kisebbek ugyan úgy lerakódnak mindenhova. Ráadásul hamar eltömődik, így csökken a légáteresztő képesség, amivel csak tovább ártasz neki.
Szóval takarítani kell nincs mese, de a takarítás meg bőven elég félévente.
Elég félévente takarítani, de akkor nagytakarítás legyen. Nálam ennyi idő alatt a videokártyára már szép kis porréteg ül rá és kb. mindenhol meglátszik a por.
Ha a táp alul van vagy felül? Ha felül, akkor nem tesz jót neki, ha házhűtő ventilátorként akarod használni. Az oldalsó venti pedig képes megzavarni az egész gépház légáramlatát. Elölre és hátulra mindenképpen rakj ventit, az oldallapot pedig ki kell tapasztalni, hogy segít vagy ront a hűtésen.
*Ha a táp alul... itt véletlen van írva Ha.
*oldallapit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!