Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Használt asztali számítógép...

Tabaki kérdése:

Használt asztali számítógép összerakása?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy asztali gépet venni, de kevés a pénzem, ezért inkább használtat. A hardverhez viszont semmit sem értek, ezért erősen szükségem volna a segítségetekre a következőkben:

Tudtok-e olyan szervizt Budapesten, ahol használt alkatrészekből is összeraknak gépet?

Milyen konfigurációt javasoltok?

A tönkrement Lenovo G580 laptomomból maradt 8GB memória, meg a DVD-író, remélhető-e, hogy ezeket be tudom építeni?

A gépre szándékom szerint Debian linux kerülne, és legfőképp Blenderrel végzendő 3D-animációra használnám. Tehát jó lenne, ha minden, ami a rendereléshez szükséges, viszonylag erős lenne benne, a többivel kapcsolatban nincsenek komolyabb elvárásaim. Az természetesen nem árt, ha még fejleszthető az összeállítás.

Az anyagi lehetőségeim korlátozottak, a legeslegeslegfelső határ 100000 HUF.

2016. máj. 1. 21:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
#18.A Debian-nak nem szokott baja lenni az IGP-vel,nem tudom hogy APU-val van-e mert még nem volt vele tapasztalatom.
2016. máj. 1. 23:02
 22/25 anonim ***** válasza:

APU -s GPU és PCIe -s VGA GPU hardvervezérlője akadt össze.

APU viszont gyenge grafikus teljesítményt add 3D -s teljesítménybe.

Így végül a megoldás az lett hogy BIOS -ba letiltottam, és csak a VGA maradt.

(Így felesleges lett az APU -s funkció)

2016. máj. 1. 23:19
 23/25 anonim ***** válasza:
Használt gépet inkább darabonként. Egybe gépekért elképszető lehúzásokat próbálnak csinálni, használt cuccoknál ezt könnyebb leszűrni. Ez a legjobb megoldás. Mivel nem fillérekből akarod összerakni, így nem kell régi cuccot venni ami azt jelenti még garanciálisak lehetnek amiket veszel. Sokszor látni teszem azt fél 1 éves cuccokat amikre van még 1+ év garancia. Pl processzorból is tökre megéri használtat venni, valami elképesztő ritkán romlik el egy processzor mégis akár 10 000 ret is spórolhatsz használtan.
2016. máj. 2. 00:24
 24/25 A kérdező kommentje:
Mással vagyok behavazva, de figyelem ám az esetleges további hozzászólásokat; ha valaki tud még okosat, írjon.
2016. máj. 3. 14:32
 25/25 A kérdező kommentje:
Megvan a gépem, ezt már arról írom, köszönöm a tanácsokat.
2016. máj. 11. 23:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!