Számitógép vs telefon Melyiket vegyem meg?
Olyan kérdésem lenne, hogy számítógépet vagy telefont vegyek? Mindkettőt használtan venném
Most van egy laptopom de nem igazan gyors 480p videókat tudok vele nézni a youtobe-on. Meg egy ace 3 okost6elefonom de már gyenge a hardvere pl.: már sima chat fejeknél is akadozik, nem csinál olyan szép képeket stb.
Egy 70k számítógépen gondolkodtam core 2 quad 8gb ram ssd stb.
Mert ezeken már szépen fút pl egy full hd videó is.
Amire kellene:internetezés (szgépen jobb mert nagyobb a kijelző de kényelmetlen ülni)
youtobe videok nézése iskola project stb.. meg hát videoszerkesztés (tisztábba vagy vele hogy egy ilyen "olcsó" gép nem alkalmas rá.) Mondjuk ha rövidebb lenne a videó szerkesztési idő már akkor is boldog lennék.
mivel most amd athon II p320 dual core 2,1ghz és hozzá 3gb ram van a laptopomba azzal mondjuk egy 10perces videó kirenerelése 3-4óra között van és néha akkádozik videószerkesztésénél. Ha ez már 1-2óra lenne már az is jobb lenne meg hát ne akkádozón szerkesztésnél (főleg a processzor miatt akadozik szerintem mivel az 100%-on pörög a ramból meg kb 60-70%-ot eszik meg)
Telefonból pedig egy Honor 6-ot nézztem osztálytársamnak is ilyen van neki egyenlőre bevált gyors szép jó képeket csinál 80k körül. De a számitógépnékl sajnos szerintem joval kevesebbszer használnám mert most is csak reggelente buszon meg suliba illetve haza fele használom(közre játszhat az is mivel a szgépnek nagyobb a kijelzője és én azt jobban szeretem meg kevésbé akkádozik mint a telefonom) Meg a jobb illetve szebb fotó készítése miatt is cserélném le.
Értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Elnézést az előforduló helyesírási hibák illetve fogalmazási hibák miatt is.
70K -ért nem érdemes használt notebookot venni.
+20~30 ezer és ugyan olyan teljesítményű újabb garanciás eszközt kapsz. (és új akku -val)
A 8GB RAM felesleges, ha csak nem olyan játékkal játszól...
De az meg +200 -as kategória.
A mostani notebookodnál pedig szoftveres lesz a gond.
Hasonló teljesítmányű asztali PC -n full HD monitoron full HD videót akadás nélkül nézek. (integrált VGA -val)
Szóval ha a 480p akad, ott szoftver gondok vannak.
A Honor 6 -os teló nem rossz, bár én várnék vele, 1 év múlva fele áron lehet hasonló teljesítményű készüléket venni.
(Sőt már most is akad ami megközelíti hardveres teljesítményét, és csak 40 ezer)
Telefont azért ne, mert nagyon gyorsan fejlődik: ami 1 éve jónak számított, azt ma a középkategória hozza.
Számítógép viszont jó döntés lehet.
Mivel játékra nem használnád, (ahogy kivettem a szövegből)
így videokártya nem kell bele, tehát megúsztál egy nagyobb összeget. Ennyiből egy ilyesmit össze lehet rakni:
Táp: FSP 350W PNR
Ram: Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz - 10 500
Gépház: bármelyik, amilyet szeretnél - 5000
CPU: Intel i3-6100 - 35 000
Alaplap: GIGABYTE GA-B150M-DS3H - 21 500
(és mellé tárhely, ha SSD-t veszel kevés helyed lesz, de gyorsabb lesz minden, ha HDD-t veszel, sok helyed lesz, de nem lesz annyira gyors mint az SSD)
HDD: Western Digital WD10EZEX - 14 000
SSD: Adata SX930 - 16 000
Igaz, ez több mint 70 ezer, de megéri.
Utolsó
Minek oda i3?
Egy G4400 simán megfelelne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!