Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Számitógép vs telefon Melyiket...

Számitógép vs telefon Melyiket vegyem meg?

Figyelt kérdés

Olyan kérdésem lenne, hogy számítógépet vagy telefont vegyek? Mindkettőt használtan venném

Most van egy laptopom de nem igazan gyors 480p videókat tudok vele nézni a youtobe-on. Meg egy ace 3 okost6elefonom de már gyenge a hardvere pl.: már sima chat fejeknél is akadozik, nem csinál olyan szép képeket stb.

Egy 70k számítógépen gondolkodtam core 2 quad 8gb ram ssd stb.

Mert ezeken már szépen fút pl egy full hd videó is.

Amire kellene:internetezés (szgépen jobb mert nagyobb a kijelző de kényelmetlen ülni)

youtobe videok nézése iskola project stb.. meg hát videoszerkesztés (tisztábba vagy vele hogy egy ilyen "olcsó" gép nem alkalmas rá.) Mondjuk ha rövidebb lenne a videó szerkesztési idő már akkor is boldog lennék.

mivel most amd athon II p320 dual core 2,1ghz és hozzá 3gb ram van a laptopomba azzal mondjuk egy 10perces videó kirenerelése 3-4óra között van és néha akkádozik videószerkesztésénél. Ha ez már 1-2óra lenne már az is jobb lenne meg hát ne akkádozón szerkesztésnél (főleg a processzor miatt akadozik szerintem mivel az 100%-on pörög a ramból meg kb 60-70%-ot eszik meg)

Telefonból pedig egy Honor 6-ot nézztem osztálytársamnak is ilyen van neki egyenlőre bevált gyors szép jó képeket csinál 80k körül. De a számitógépnékl sajnos szerintem joval kevesebbszer használnám mert most is csak reggelente buszon meg suliba illetve haza fele használom(közre játszhat az is mivel a szgépnek nagyobb a kijelzője és én azt jobban szeretem meg kevésbé akkádozik mint a telefonom) Meg a jobb illetve szebb fotó készítése miatt is cserélném le.

Értelmes válaszokat előre is köszönöm.

Elnézést az előforduló helyesírási hibák illetve fogalmazási hibák miatt is.

2016. máj. 1. 16:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Kezdetnek próbáld meg újratelepíteni a laptopod, és egy factory resetet nyomni a telefonodon. Amelyik ezek után még gyengébben teljesít, azt cseréld. De ha gépet vennél, gyűjtögess hozzá még egy 20-30 ezret, és egy sokkal jobb is kijön!
2016. máj. 1. 16:51
 2/5 anonim ***** válasza:

70K -ért nem érdemes használt notebookot venni.

+20~30 ezer és ugyan olyan teljesítményű újabb garanciás eszközt kapsz. (és új akku -val)

A 8GB RAM felesleges, ha csak nem olyan játékkal játszól...

De az meg +200 -as kategória.

A mostani notebookodnál pedig szoftveres lesz a gond.

Hasonló teljesítmányű asztali PC -n full HD monitoron full HD videót akadás nélkül nézek. (integrált VGA -val)

Szóval ha a 480p akad, ott szoftver gondok vannak.

A Honor 6 -os teló nem rossz, bár én várnék vele, 1 év múlva fele áron lehet hasonló teljesítményű készüléket venni.

(Sőt már most is akad ami megközelíti hardveres teljesítményét, és csak 40 ezer)

2016. máj. 1. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Telefont azért ne, mert nagyon gyorsan fejlődik: ami 1 éve jónak számított, azt ma a középkategória hozza.

Számítógép viszont jó döntés lehet.

Mivel játékra nem használnád, (ahogy kivettem a szövegből)

így videokártya nem kell bele, tehát megúsztál egy nagyobb összeget. Ennyiből egy ilyesmit össze lehet rakni:

Táp: FSP 350W PNR

Ram: Kingston 8GB (2x4GB) DDR4 2133MHz - 10 500

Gépház: bármelyik, amilyet szeretnél - 5000

CPU: Intel i3-6100 - 35 000

Alaplap: GIGABYTE GA-B150M-DS3H - 21 500

(és mellé tárhely, ha SSD-t veszel kevés helyed lesz, de gyorsabb lesz minden, ha HDD-t veszel, sok helyed lesz, de nem lesz annyira gyors mint az SSD)

HDD: Western Digital WD10EZEX - 14 000

SSD: Adata SX930 - 16 000

Igaz, ez több mint 70 ezer, de megéri.

2016. máj. 1. 18:04
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolsó

Minek oda i3?

Egy G4400 simán megfelelne...

2016. máj. 1. 18:21
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek ment a zöld kéz. 3. válaszolónak külön köszönöm szerintem olyasmi gép lesz összerakva.
2016. máj. 7. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!