Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lelhette az alaplapomat?

Mi lelhette az alaplapomat?

Figyelt kérdés

Asus P5B

nVidia GeForce 9800GT

2x2gb ddr2 ram

500gb vinyó + 160gb vinyó

Intel® Core™2 Duo E6600 (2,4ghz, 2 mag)

4 hétig nem voltam itthon, ez idő alatt csak anyukám használta (volna) a számítógépet.

Időrendbe raktam a történéseket, anyukám elmesélése szerint:

1.Hazatelefonáltam neki a koliból, hogy be kellene kapcsolnia a gépet.

Lefagyott amikor betöltött a windows, újraindította (kikapcsolta a bekapcsológombbal, aztán elindította), ez után minden jól működött, még én kapcsoltam ki TeamViewer-en keresztül.

2. Akciós újságot akart nézni a neten (Lidl), de nem tudta azt a pdf-et betölteni

valamiért, aztán megint lefagyott, és kapott egy üres, kék színű képernyőt

(gondolom kékhalál akart lenni), de a vidikártya jel megszűnt. (<- ezt abból gondolom, hogy mondta, h a monitor kéken világít amikor nincs jel, és mondta, hogy irogálta, hogy no signal - nincs jel). Kikapcsolta.

3. Itt várt vele 10 percet, felkapcsolta, majd a következő hibaüzenetet dobta a windows a boot után/helyett:

Recovery 0xc000000e

File: Windows/system32/winload.exe

4. Ez után huzamosabb ideig nem nyúlt hozzá (kb. 1 hét), megpróbálta bekapcsolni, de ahogy megnyomta a bekapcs gombot, nem történt semmi. Állítása szerint, ez után kb. 5 percbe tellett, hogy a gép beindult, de ugyanaz történt, mint a 3. pontban.

Nekem is előjött ugyanez a hibaüzenet, jártam már így, akkor az volt a megoldás, hogy elindítottam vinyó nélkül, visszadugtam őket, aztán jó volt.

Na most konkrétan az történt, hogy hosszan nyomtam a bekapcs gombot - kikapcsolt a gép, majd a tápkapcsolót lenyomtam, kihúztam minden madzagot, kihúztam a vinyókat, visszanyomtam bele az áram kábelt, tápkapcs fel, de a gép nem indult.

Ez alatt azt értem, hogy megnyomtam a bekapcs gombot, és semmi se történt.

Alaplapon lévő led világít, kapja az áramot, ezen kívül semmi se történik.

Tegnap megpróbáltam a hibát előidézni:

1. Kivettem a processzort, nuku indulás

2. Kivettem a videokártyát is, nuku indulás

3. Kivettem a vinyókat is, nuku indulás

4. Lehúztam mindent ami az alaplaphoz hozzá volt kötve

(kivéve a ventiket, illetve a power gombból kövő power sw madzagot)

de nem történt csoda, nem indult el

Fontos, hogy áram alá helyezés után minden esetben világított az alaplapon lévő led.

Az alaplap halt meg vajon?

Mindent leírtam amit lehetett, kb. 2 órámba telt kifaggatni hogy mi történt pontosan. Remélem ennek megfelelően válasz is lesz, mert nem kis munkámba került. :D

2016. máj. 1. 11:04
 1/3 MGéza ***** válasza:
Egy kérdés: a táp ventije pörög? Vagy ha odateszed a kezed, tapasztalsz légmozgást?
2016. máj. 1. 13:10
 2/3 A kérdező kommentje:

Hali!

Nem mozog benne sajna semmi, vagy a táp, vagy az alaplap halott.

Akinek hasonló problémája van/volt, az ezt elolvashatja (én raktam ki a kérdést):

[link]

2016. máj. 1. 14:08
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem először cseréld ki a tápot és nézd meg úgy.
2016. máj. 1. 15:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!