I7 3770 (non K) oc?
Figyelt kérdés
Tehat, adott ez a proci, es van mellette egy asrock z77 pro3 lap. BCLK-val tudom nem szabad foglalkozni, mashoz is hozza nyul, RAM, chipsett stb. De van a bios-ban olyan h "CPU RATIO" es engedi, hogy allitsam, jelenleg "AUTO"-n van. De tudom "ALL CORE" es "PER CORE"-ra rakni. Majd tudom aztan allitani a szamot, jelenleg "34"-en van. Viszont feszultseget nem lehet allitani, legalabb is en nem talaltam ilyet sehol. Tehat feltetelezem, hogy addig lehet huzni csak amig a jelenlegi feszultseggel meg stabil marad. Nah most mivel meg nem csinaltam ilyet HOZZAERTOK SEGITSEGET KERNEM!!! Emeljem ezt a szamot? (Tudom, tudom mire nem eleg jelenleg ez a proci alap orajelen... mindenre meg, de ha mar ingyen van a plusz ero akkor miert ne? Ha lehet akkor kesobb ugy is sor kerulne ra. es ha 3.4-rol fel menne stabilan 4-re az mar nem rosz ertek... vagy roszul gondolom?2016. ápr. 30. 19:28
1/4 anonim válasza:
A CPU ratio a szorzó, ami szorzózáras processzor esetében nem állítható. Ha szerencséd van, akkor a turbo max szorzóját be tudod állítani (39). Rendes tuninghoz nyílt szorzós proci kell (K). Az alapórajel emelés is járható út hagyományosan, ami picit macerásabb, de ennél a procinál ez nem játszik, legfőképpen az integrált PCIe vezérlő végett (nem lehet külön fixálni). Szóval ha megy az összes magon teljes terhelés mellett is a turbo szorzója, akkor lehet örülni. Nem tudom, hogy ez kivitelezhető-e a jelenlegi lapban (bár az asrockot ismerve látok erre esélyt).
2/4 A kérdező kommentje:
"Az alapórajel emelés is járható út hagyományosan, ami picit macerásabb, de ennél a procinál ez nem játszik, legfőképpen az integrált PCIe vezérlő végett (nem lehet külön fixálni). "
ezt kifejtened kerlek kicsit bovebben?
Es amugy mi a velemenyed? Megeri kikapcsolni a turbot es megprobalni a 3.9-et kihozni belole? vagy akar emelni meg 1-el?
Mellesleg hatalmas hala a segitsegedert es a kommented-ert, megy a zold pacsi :)
2016. ápr. 30. 20:08
3/4 anonim válasza:
Először is tudnod kell róla, hogy a kevésbé jól sikerült 3770K-ból lesznek a sima 3770 procik. Pro3 széria kifejezetten gyenge vrm áramkörrel rendelkezik és nem is elsősorban Z laphoz tervezték, így már a kettő együtt is hatalmas limitet jelent OC szempontjából. Ehhez hozzá jön még a hűtés és a tápegység, ami tovább ronthatja a lehetőségeidet, ha nem ideálisak. Ez egyébként valószínű. Egyébként amíg csak a multipliert emeled, addig nem okozol kárt a processzorban, szóval kísérletezd ki, hogy hol van az a szint, ahol még stabilnak mondható a konfiguráció, de a feszültségeket nem is érdemes piszkálni ilyen összetétellel.
4/4 A kérdező kommentje:
Multiplier alatt a CPU RATIO-t erted?
szoval ha mashoz nem nyulok csak ezt emelem amig meg stabil akkor nem lehet gond? hutessel nincs gond, jol szellozo haz, ventik plusz cooler master hyper 212 evo CPU huto van. Max csak annyit h amit mar nem bir az alap feszultseggel akkor csak addig emelem ezt a szorzot?
2016. ápr. 30. 20:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!