1440p-s (WQHD) monitoron, milyen lesz full hd filmet nézni?
Olvasgattam itt gyakorin és megijedtem, hogy nem lesz olyan szép a kép fulld felbontású filmeknél.
27 colon gondolkodom és oda ink. wqhd-t vennék és a szebb kép miatt. [link]
(játék+film)
Ui.: tudom, sokadik kérdés
A FHD felbontás ugye 1920x1080 ami 16:9-es képarány, viszont a WQHD pedig 21:9-es képaránnyal rendelkezik, ebből ered, hogy a FHD filmeknél a kép két oldalán lesz egy-egy fekete kocka/csík, ahogy tetszik.
De ha a játékot is FHD-ban akarod majd futtatni rajta, akkor minek ilyen monitor?
Na meg az, hogy 16:9-es vagy 21:9-es képarányú felbontással rendelkezik egy monitor az még nem azt jelenti, hogy a szélesebbik szebb képet is ad.
játékra természetesen 1440p (gtx 970)
Viszont ennek a monitornak a képaránya 16:09
Na és így milyen lesz filmeknél?
Viszont ha nem ad szebb képet, akkor inkább maradok FHD-n és akkor már veszek egy freesync-es samsungot ami azért is lesz jó a jövőre nézva, mert ha majd jönnek az újabb játékok és a gtx 970-es kevés lesz, akkor veszek egy újabb AMD kártyát és amelett meg ott lesz a freesync :D
Jó ötlet?
+ gsync-es (mivel nem akarok TN paneleset) monitorok iszonyat drágák, viszonnt legtöbb játék nvidira van optimalizálva (szemét nvidia fizetett), na de mindegy attól még ár/érték arányban igen is az amd a nyerő.
De én amikor vettem a gtx 970-et akkor a szebb kép/grafika miatt vettem tesztek után
én is ilyet keresek ami nem 21:9 de 1440p és találtam
Szóval 16:9 a képarány de 2560x1440.
Tessék itt van: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!