Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Az új whischesterem miért nem...

Az új whischesterem miért nem ismeri fel a laptop de az asztali gép igen?

Figyelt kérdés
Egy Adata HD710 típusú 1 terrás whinchestert vettem, az asztali gépen sime microusb kábellel és a hozzá kapott usb3 kábellel is működik usb2 portba dugva de laptopomon egyik kábellel sem, a laptopon szintén van usb2.0 és 3.0 csatlakozó is mindkettőn kipróbáltam mindkét kábellel... tanácstalan vagyok...
2016. ápr. 27. 19:04
 1/5 anonim ***** válasza:
kevesebb áramot ad le a laptopod usb portja, így nem tud felpörögni a vinyó. vegyél hozzá Y usb kábelt, hogy 2 helyről kaphassa a naftát - avagy egy normálisabb külső házat, aminek nem kell az usb szabvány fölötti amper.
2016. ápr. 27. 19:48
 2/5 A kérdező kommentje:
hűha elég kínai dolgokat mondtál nekem... akkor vegyek egy másik kábelt vagy egy elosztót a normál kábelemhez?
2016. ápr. 27. 19:50
 3/5 anonim ***** válasza:

Mit nem értesz rajta? Az usb szabvány szerint 500milliampert ad le. A nem túl minőségi cuccokon nem szaroznak ezzel precízen, hanem inkább többed adnak le, az annyira nem baj. Pl. 512-őt, de ez télleg gyártónként és szériánként is változik.

A dzsunka külső vinyóházak meg erre brazíroznak, hogy nekik 505 kell, és azt jó eséllyel megkapja.

Laptopoknál az akksi élettartama miatt általában jobban ügyelnek az akksi élettartamára, ezért nem adnak le több áramot a szabványnál.

Vegyél eleve olyan külső hdd házat, amiből Y kábel jön ki, amit 2 usb portba kell bedugni, így mindig megkapja az elegendő naftát. De persze egyes alaplapoknál elég csak az Y egyik szárát bedugni, ha 500mA-nál több jön ki belőle.

Szerintem elég lenne csak egy ilyen kábelt venned hozzá, és így 2 porton szívhatná az áramot. Vagy veszel egy normális minőségűt, aminek elég pöccre az 500mA - bár ez mindenképpen költségesebb megoldás.

2016. ápr. 27. 20:02
 4/5 anonim ***** válasza:
bocs, usb2.0-ról írtam, de mivel a külső házak 99.9%a ilyen, úgyhogy azokra igaz.
2016. ápr. 27. 20:03
 5/5 A kérdező kommentje:

olyat adtak hozzá mint az első képen

[link]

2016. ápr. 27. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!