Melyik tápegységet vegyem ezek közül?
Üdv! Kinéztem pár tápegységet, szerintetek melyiket lenne érdemes megvennem? Nekem a Corsair tetszik eddig, a 10 év garancia és a kedvező ár miatt. De ha szerintetek jobb választás lenne egy másik, várom az érveket! A garanciánál mindig a gyártó garanciát vettem figyelembe. Az árak pcx-ről és iponról vannak. Ha esetleg ebben az árkategóriában van jobb, az is érdekel. Mindenkinek köszönöm a válaszát, szép napot!
Corsair Rmx - 550W - 10 év - Moduláris - 28 500 ft
FSP Aurum S - 600W - 5 év - Nem moduláris - 28 500 ft
Fractal Design Edison M - 550W - 5 év - Moduláris - 33 000 ft
Cooler Master V550 - 550W - 5 év - Moduláris - 36 000 ft
Enermax Revolution X't II - 550W - 5 év - Moduláris - 28 500 ft
Seasonic G550 - 550W - 5 év - Moduláris - 34 500 ft
Be Quiet! Straight Power E10 - 500W - 5 év - Nem moduláris - 30 000 ft
Nehéz kérdés, mert mindegyik körülbelül ugyanolyan minőséget képvisel.
FSP Aurum S-t kizárnám, ott csak a 400W modellje éri meg. Enermax X't II-ről nincs konkrét teszt, az elődjéből ítélve egy nagyon kiegyensúlyozott tápegységet kapunk, de ezt sem feltétlenül tuning mellé ajánlanám a rossz kondenzátorválogatás miatt, itt is inkább 450W modell lenne a nyerő, olyan rendszerekhez. Ugyanez mondható el az Edison M-ről, egy fokkal jobb minőségben, de ez egy kicsit hangosabb. A BQ Straight a leghalkabb a felsorolásból és Corsair RMx kapja a legjobb supportot 10 év garanciával (de a többivel ellentétben Riffle bearing FDB helyett, ezt gondolom a 0 RPM technológiával akarják ellensúlyozni). CM V és Seasonic G kiegyensúlyozottnak mondható, mindenben a második helyet foglalják el holtversenyben.
Így ha felhasználás alapján kéne megmondanom, hogy melyik a legjobb, akkor
-OC rendszerek alá: Corsair RMx
-Multimédiás géphez: BQ Straight Power
-Ha általános minőség kell: Cooler Master V és Seasonic G
#4 köszönöm a részletes választ!
Multimédiás rendszerek alatt pontosan mit értesz?
Értem, amit leírtál azt fel is fogtam nagyrészt. Nagy veszteség lenne az az 50W, hogyha BQ!-tel mennék? Jobban tetszik, de ha sokat számít az az 50W, akkor Corsair.
Megmondom őszintén OC-zni nem szoktam. Csak jelentéktelen mennyiségűt (max 5%) ugyanakkor arra 10 évet is kapnék.
A borzasztóan szigorú feszültségszabályozása miatt jobb az RMx, nem az 50W különbség miatt, viszont nyilvánvalóan "hangosabb", ha lehet ezt a szót használni két halk tápegységre. A 0RPM technológia miatt viszont fontos lenne megtudni, hogy milyen komponenseket használsz és mire fogod használni a gépet. Ha alacsony a számítógép fogyasztása (pl skylake + maxwell) és nem játékra, hanem kevésbé konstans erőt igénylő feladatot végzel, akkor az RMx ventilátor fel sem pörög, így nem hogy halk, hanem egyenesen néma marad.
Mivel elsősorban nem a tápegység az, ami a számítógépben sokat ér, hanem mondjuk a 200 ezres videokártya vagy a 100 ezres processzor, ezért engem személy szerint nem nagyon érdekel, hogy 5 évet, vagy 7 évet, vagy 10 évet adnak - mindegyik sok idő. Az számít, hogy mennyire kíméli a tápegység ezeket az alkatrészeket és ebből a szempontból mind a 4 tápegység tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!