Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Automatikusan váltakozik a...

Automatikusan váltakozik a fényerő a monitoromon, mi lehet a baj?

Figyelt kérdés
Egy napja vettem egy Samsung S24E390HL típusú monitort, és azt vettem észre, leginkább játékokban,hogy néha így a fényerő fogja magát és hol világosabbra állítja magát, hol sötétebbre. PL Dark Souls 3-ban ha bemegyek valahova, ahol sötét van, ott a fényerőt is leviszi a monitor és fogalmam sincs,hogy miért...kérlek segítsetek!

2016. ápr. 22. 22:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt az okos képernyőgyártók találták ki, hogy alkalmazkodó fényerő. Elvileg azért van, hogy növelje a kontraszt hatást, illetve, hogy sötét részeknél a fekete, az tényleg majdnem fekete legyen, és ne szürkés.

Első sorban én valahol a monitor menüjében próbálnék keresgélni, hogy hol lehet kikapcsolni.

Esetleg ha telepítettél a gépedre valami monitoroddal kapcsolatos egyedi szoftvert, akkor meg abban.

2016. ápr. 22. 23:54
 2/4 A kérdező kommentje:
az oké, de ez nekem videók nézése közben is előjön, vagy pl Counter Strike-ban, ha mozogok néha előjön olyan mintha a mozgástól így villogna, nem szó szerinti villogást kell elképzelni, hanem ilyen kis fényerő hirtelene fel/le csúszást
2016. ápr. 23. 00:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen, de hát mikor jönne elő, ha akkor nem?

Pont ez a lényege, és én se villódzásra gondoltam.

Szóval hja, keresd meg a monitorod menüjében, hogy hol lehet kikapcsolni...

2016. ápr. 23. 01:00
 4/4 I(L)TECHNO ***** válasza:

Az én monitorom is ilyen. Nekem is Samsung-om van 24 colos. Ez az úgynevezett Dinamikus kontraszt beállítás. Ezt állítsd át másik módra a következőképp:

Megnyitod a menüt--> KÉP--> És ahol megtalálod, hogy Dinamikus kontraszt, ott átállítod pl. Játék módba, ha játszol, ilyenkor kicsit nagyobb fényerővel működik minden helyzetben és elég jól használható. Sőt egyedileg is lehet konfigurálni.

2016. ápr. 27. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!