Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Angol kiosztású billentyűzeten...

Angol kiosztású billentyűzeten hogy lehet beállítani, hogy tudjak olyan magánhangzókat is írni, amik csak a magyarban lennének és az angolból hiányoznak?

Figyelt kérdés

Más kérdések alatt írták, hogy pl. Razer billentyűzettel, ami nem magyar kiosztású, tudnak írni pl. í meg ó betűt, ami elvileg az angolból hiányzik.

Szeretnék venni egy jó minőségű billentyűzetet, de soknál csak angol kiosztás van. Ki lehet valahogy bővíteni a betűket?

Ha nem, akkor miért "éri meg" angol kiosztásút venni? Értem én, hogy jobb minőség, de egy fontosabb e-mailt/dokumentumot nem írhatok meg ékezet nélkül, tele helyesírási hibákkal.

2016. ápr. 22. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:

ó betű van az angolon, én is arról irok. (hosszú i nincs)

Gomb nem lesz több, de egy meglévő másik - ritkán haszhnált - gombra rá lehet kötni:

[link]

Persze én nem a minőség miatt használok angol bilentyűzetet, hanem mert ez van a - céges - laptopban.

2016. ápr. 22. 17:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Ha magyar betűkészlet van beállítva, akkor billentyűzeten lévő szimbólumoktól (betűk, számok, stb.) függetlenül a magyar kiosztás érvényesül. Tehát ahol a magyar ö,ü,ó,ő,ú,é,á,ű, lenne, azok ott is vannak.

Ugyanez igaz más szimbólumokra is (@,&,],[,stb.) Nehéz megszokni, de nem lehetetlen.

Át lehet matricázni (lehet kapni erre a célra matrica készletet) , de egy jó minőségű billentyűzettel nem szívesen tenném ezt. Elcsúfíthatja. Pláne ha háttérvilágítással rendelkezik...

Ha párhuzamosan telepítve van az angol és a magyar készlet, azt a tálca jobb alsó sarkában egy kattintással át lehet állítani igény szerint.

2016. ápr. 22. 18:00
 3/4 anonim ***** válasza:
Alt+ i/I = í/Í
2016. ápr. 22. 18:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, most már értem! :)
2016. ápr. 22. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!