Angol kiosztású billentyűzeten hogy lehet beállítani, hogy tudjak olyan magánhangzókat is írni, amik csak a magyarban lennének és az angolból hiányoznak?
Más kérdések alatt írták, hogy pl. Razer billentyűzettel, ami nem magyar kiosztású, tudnak írni pl. í meg ó betűt, ami elvileg az angolból hiányzik.
Szeretnék venni egy jó minőségű billentyűzetet, de soknál csak angol kiosztás van. Ki lehet valahogy bővíteni a betűket?
Ha nem, akkor miért "éri meg" angol kiosztásút venni? Értem én, hogy jobb minőség, de egy fontosabb e-mailt/dokumentumot nem írhatok meg ékezet nélkül, tele helyesírási hibákkal.
ó betű van az angolon, én is arról irok. (hosszú i nincs)
Gomb nem lesz több, de egy meglévő másik - ritkán haszhnált - gombra rá lehet kötni:
Persze én nem a minőség miatt használok angol bilentyűzetet, hanem mert ez van a - céges - laptopban.
Ha magyar betűkészlet van beállítva, akkor billentyűzeten lévő szimbólumoktól (betűk, számok, stb.) függetlenül a magyar kiosztás érvényesül. Tehát ahol a magyar ö,ü,ó,ő,ú,é,á,ű, lenne, azok ott is vannak.
Ugyanez igaz más szimbólumokra is (@,&,],[,stb.) Nehéz megszokni, de nem lehetetlen.
Át lehet matricázni (lehet kapni erre a célra matrica készletet) , de egy jó minőségű billentyűzettel nem szívesen tenném ezt. Elcsúfíthatja. Pláne ha háttérvilágítással rendelkezik...
Ha párhuzamosan telepítve van az angol és a magyar készlet, azt a tálca jobb alsó sarkában egy kattintással át lehet állítani igény szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!