MSI Afterburnerel el lehet rontani egy videokártyát?
A szoftver segítségével lehet növelni a feszültséget, és itt van egy bizonyos limit. Az én esetemen a +100 mV a max.
És a kérdés: Hogy ez afféle limit amit ha meghaladok, akkor tehetem csak tönkre a vga-t? Vagy mert a karimnak csak 1x6 pin-es csatlakozója van(más szóval már ennyi feszkó növeléssel is tönkre lehet tenni a karit)?
bónusz kérdés: mennyivel rövidülhet meg a karinak az élettartalma tuningolással?
El lehet,ha a feszültséggel,power limittel vagy a memória órajelével szórakozol akár bármelyik pillanatban elfüstölhet.
Ha ésszel húzod,tesztelsz golyamatosan hogy minden okés-e /grafikai hibák,driver crash/ akkor nem rövidül az élete
A legtöbb VGA BIOS nem enged olyan feszültséget használni, mai nem biztonságos.
100mV emelés nagyon enyhe, nyugodtan felhúzhatod annyival.
Nekem is 960-as van,4gigás Giga WF2 OC-4DG
Egy nem túl tápos irodai FSP 460W FSP460-60HCN táppalhúztam ennyit a feszen,és semmi gondja nem volt,azzal a cuccal mehet nyugodtan,nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!