Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 250-300K-ért írnátok nekem...

250-300K-ért írnátok nekem egy asztali PC-t?

Figyelt kérdés

Akarok egy új PC-t, annyira nem értek a részletekhez, ezért szeretnék tanácsot kérni.

Futtasson grafikai programokat, lehessen rajta normális szinten 3D-zni, vigye el a játékokat max grafikán. Házimozit is erre kötöm rá HDMI kábellel, az se legyen probléma.

A gépre a büdzsé max 300K, adómentesen.

2016. ápr. 18. 11:00
 1/4 anonim ***** válasza:
56%

Ez így eddig elég pontatlan és nehéz lesz személyre szabott gépet összerakni, pár dologgal segíthetnél amit nyilvánvalóan tudhatsz, mint például a tárhely mérete (SSD/HDD külön) mekkora legyen, mennyi RAM-ra van szükség, milyen egyéb csatlakozók kellenek stb. Vagy egyáltalán mit jelent az, hogy "normális szinten" 3D-zni, mert egy igputól kezdve GTX980-ig minden lehet normális. Vannak-e extra igények, milyen hangkártyára van szükség (pl 5.1/7.1), de sokat segítene ha tudnánk a perifériák pontos típusát, hogy arányos konfiguráció szülessen. És itt már olyanok is sokat segítenek, mint a képernyőfelbontás mérete. Mert így ezerféle konfigot lehet összerakni de csak töredéke lesz ideális.

Példakonfiguráció:

Asus H170M-Plus

Intel i5-6500

Kingston 2x8GB 2133MHz HyperX Fury

EVGA GTX980 4GB SC

Samsung 120GB EVO Basic

Western Digital 2TB Red (EFRX)

Corsair RM550x

Fractal Design Core 1500

2016. ápr. 18. 11:58
 2/4 anonim ***** válasza:
A 980 pont nem jó választás, mert fullhd-ra felesleges, qhd-ra kevés. 120-as ssd ma már karcsú.
2016. ápr. 18. 12:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Pont erről beszéltem, hogy az adott személy igényétől függ, hogy mit akar, ki tudja, lehet a munkájához meg pont a GTX980 az ideális és csak annyi programot használ, ami pont ráfér 120GB-ra.
2016. ápr. 18. 12:10
 4/4 A kérdező kommentje:

Az az igazság, hogy nem vagyok egy expert ezekben a fogalmakban, és csak akkor szoktam ezzel foglalkozni, mikor új gépvételre kerül a sor.

Tárhely tekintetében egy 1 terrára biztos szükség van.

A (SSD/HDD külön)-ről ötletem sincs.

Hangkártya tekintetében 5.1 kéne, mert a gépről futtatom a házimozit is. A HDMI kábel átvisz 5.1-et rendesen?

A legnagyobb monitorom 1920x1200, a másod monitorom 1920x1080. És ezen kívül van még a HD tv/Bluray player, amit be szoktam kapcsolni alkalmanként.

3D tekintetében úgy értettem hogy normális szint, hogy lehessen építeni összetettebb maketteket is, de nem igény 4K-s anim renderelése. Most hogy utána néztem, úgy 16 GB ram már jó lenne.

Már csak azért is, mert néha futtatok 2-3 grafikai programot egymás mellett, plusz még 5 másik progi, bírja memóriával. A mostani tud szenvedni rendesen.

Bemenet tekinetében nekem 3 kell a kártyára.

HDMI, a házimozinak.

DisplayPort a fő monitornak.

HDMI vagy DVI a másodmonitornak.

2016. ápr. 18. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!