250-300K-ért írnátok nekem egy asztali PC-t?
Akarok egy új PC-t, annyira nem értek a részletekhez, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Futtasson grafikai programokat, lehessen rajta normális szinten 3D-zni, vigye el a játékokat max grafikán. Házimozit is erre kötöm rá HDMI kábellel, az se legyen probléma.
A gépre a büdzsé max 300K, adómentesen.
Ez így eddig elég pontatlan és nehéz lesz személyre szabott gépet összerakni, pár dologgal segíthetnél amit nyilvánvalóan tudhatsz, mint például a tárhely mérete (SSD/HDD külön) mekkora legyen, mennyi RAM-ra van szükség, milyen egyéb csatlakozók kellenek stb. Vagy egyáltalán mit jelent az, hogy "normális szinten" 3D-zni, mert egy igputól kezdve GTX980-ig minden lehet normális. Vannak-e extra igények, milyen hangkártyára van szükség (pl 5.1/7.1), de sokat segítene ha tudnánk a perifériák pontos típusát, hogy arányos konfiguráció szülessen. És itt már olyanok is sokat segítenek, mint a képernyőfelbontás mérete. Mert így ezerféle konfigot lehet összerakni de csak töredéke lesz ideális.
Példakonfiguráció:
Asus H170M-Plus
Intel i5-6500
Kingston 2x8GB 2133MHz HyperX Fury
EVGA GTX980 4GB SC
Samsung 120GB EVO Basic
Western Digital 2TB Red (EFRX)
Corsair RM550x
Fractal Design Core 1500
Az az igazság, hogy nem vagyok egy expert ezekben a fogalmakban, és csak akkor szoktam ezzel foglalkozni, mikor új gépvételre kerül a sor.
Tárhely tekintetében egy 1 terrára biztos szükség van.
A (SSD/HDD külön)-ről ötletem sincs.
Hangkártya tekintetében 5.1 kéne, mert a gépről futtatom a házimozit is. A HDMI kábel átvisz 5.1-et rendesen?
A legnagyobb monitorom 1920x1200, a másod monitorom 1920x1080. És ezen kívül van még a HD tv/Bluray player, amit be szoktam kapcsolni alkalmanként.
3D tekintetében úgy értettem hogy normális szint, hogy lehessen építeni összetettebb maketteket is, de nem igény 4K-s anim renderelése. Most hogy utána néztem, úgy 16 GB ram már jó lenne.
Már csak azért is, mert néha futtatok 2-3 grafikai programot egymás mellett, plusz még 5 másik progi, bírja memóriával. A mostani tud szenvedni rendesen.
Bemenet tekinetében nekem 3 kell a kártyára.
HDMI, a házimozinak.
DisplayPort a fő monitornak.
HDMI vagy DVI a másodmonitornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!