Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Wifin hány Mb/s megy át?

Wifin hány Mb/s megy át?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk van egy 200 megás netem (10-13 Mb/s letöltés) és a szomszéd szobába van a router (kb 8 méter) akkor én tudok letölteni 10-13 megával vagy csak a fele (vagy annyi se) fog átjönni?

2016. ápr. 17. 19:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez túl sok mindentől függ:

Fal vastagság

Élő növények száma

Használják-e azt a routert.

De max sebességgel biztos nem fogsz tudni tölteni.

2016. ápr. 17. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:

élő növények száma?

mi?

2016. ápr. 17. 20:04
 3/7 A kérdező kommentje:

Fal kb. 1,5 méter vastag, "nagyobb" növényből 2-3 darab van, rajtam kívül 1 ember használja letöltésre. :D

Azt én is sejtettem, hogy maxon nem fog jönni de mondjuk a 13-ből egy 5-tel fog letölteni ha nem használja senki?

2016. ápr. 17. 20:06
 4/7 anonim ***** válasza:

Ahogy #1 is írja, rengeteg dologtól függ, falvastagságon, lakás elrendezésen túlmenően a Wifi verziójától, antennák számától, látható Wifi hálózatok számától (és azok kihasználtságától), illetve a frekvenciától. Ha van rá módod, 5GHz-et érdemes használni (kevésbé telített a frekvenciatartomány, mint 2.4-en), és jó, ha optikai rálátás van a router illetve a gép között. Nálam pl ezek teljesülnek, szintén 8m-re van a gép a routertől, s olyan 100Mbit/s jön át az elvileg 300-as Wifin (mind a gépben, mind a routerben 2-2 antenna van).

Másfél méter vastag fal? Várban laksz?:D

2016. ápr. 17. 20:51
 5/7 A kérdező kommentje:
Összesítve 1,5 méter XD
2016. ápr. 17. 21:00
 6/7 anonim ***** válasza:

2#:

A növényektől nem kell félni, csak példának hoztam fel. Anno tanultuk (valami olyan tanórát kellene benyögnöm aminek a nevében benne van hogy "elektro" a hitelesség kedvéért, de nem fog eszembe jutni, hogy melyik tanóra volt), hogy a növényeknek (embereknek és az élőlényeknek) nagyon jó árnyékoló képességük van. Egy kaktusz miatt nem lesz rosszabb a jel, csak érdekességnek írtam.

4#:

Nem rég voltam a visegrádi várban, ott tábla hirdeti hogy FreeWifi. Innentől már tudtam hogy a törökök/tatárok/németek/oroszok miért akarták mindig Magyarországot!

2016. ápr. 17. 21:08
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyon függ a routertől és a fogadó eszköztől. Nekem van egy számítógépem, amin játszok, asztali és nem tudtam megoldani, hogy kábellel jöjjön az internet.

A megfelelő tempót egy elég jó minőségű USB wifi adapterrel értem el. Körülbelül 5-6 méterre az emeleten van fenn a routerem, így 2,4 ghz-es hálózaton "n" szabvánnyal 120 mbit-es netből átlagosan 70-90 mbit-et fogok.

A routerem TP-Link TL-WDR 4900 és a fogadó eszköz TP-LINK TL-WDN4200.

2016. ápr. 18. 00:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!