Wifin hány Mb/s megy át?
Ez túl sok mindentől függ:
Fal vastagság
Élő növények száma
Használják-e azt a routert.
De max sebességgel biztos nem fogsz tudni tölteni.
Fal kb. 1,5 méter vastag, "nagyobb" növényből 2-3 darab van, rajtam kívül 1 ember használja letöltésre. :D
Azt én is sejtettem, hogy maxon nem fog jönni de mondjuk a 13-ből egy 5-tel fog letölteni ha nem használja senki?
Ahogy #1 is írja, rengeteg dologtól függ, falvastagságon, lakás elrendezésen túlmenően a Wifi verziójától, antennák számától, látható Wifi hálózatok számától (és azok kihasználtságától), illetve a frekvenciától. Ha van rá módod, 5GHz-et érdemes használni (kevésbé telített a frekvenciatartomány, mint 2.4-en), és jó, ha optikai rálátás van a router illetve a gép között. Nálam pl ezek teljesülnek, szintén 8m-re van a gép a routertől, s olyan 100Mbit/s jön át az elvileg 300-as Wifin (mind a gépben, mind a routerben 2-2 antenna van).
Másfél méter vastag fal? Várban laksz?:D
2#:
A növényektől nem kell félni, csak példának hoztam fel. Anno tanultuk (valami olyan tanórát kellene benyögnöm aminek a nevében benne van hogy "elektro" a hitelesség kedvéért, de nem fog eszembe jutni, hogy melyik tanóra volt), hogy a növényeknek (embereknek és az élőlényeknek) nagyon jó árnyékoló képességük van. Egy kaktusz miatt nem lesz rosszabb a jel, csak érdekességnek írtam.
4#:
Nem rég voltam a visegrádi várban, ott tábla hirdeti hogy FreeWifi. Innentől már tudtam hogy a törökök/tatárok/németek/oroszok miért akarták mindig Magyarországot!
Nagyon függ a routertől és a fogadó eszköztől. Nekem van egy számítógépem, amin játszok, asztali és nem tudtam megoldani, hogy kábellel jöjjön az internet.
A megfelelő tempót egy elég jó minőségű USB wifi adapterrel értem el. Körülbelül 5-6 méterre az emeleten van fenn a routerem, így 2,4 ghz-es hálózaton "n" szabvánnyal 120 mbit-es netből átlagosan 70-90 mbit-et fogok.
A routerem TP-Link TL-WDR 4900 és a fogadó eszköz TP-LINK TL-WDN4200.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!