Miert olyan rossz ez a proci?
Nem, teljesen jó új játékokra is, sőt, ha a DX12 alatt ki lesz használva minden mag/szál, akkor még egy jó darabig elég is lesz.
Viszont én inkább egy Intel i5 mellett döntenék.
Egyszerűen elavult a magok számítanak a legkevésbé itt
egy 6magos fx 6300 egy szinten van egy 2magos i3-4160al
Mikor kijött az fx széria akkor az intel a 2. vagy a 3. generációnál járt
Azóta az amdnek nincsenek új fx processzorai mégis rohadt drága
Azóta az intelnek 4. sőt 6. generációs i5jei vannak amik játékra sokkal jobbak
Nekem 20 évig csak AMD procim volt. Hallani sem akartam az Intelről. Viszont pár hónappal ezelőtt besz..rt az alaplapom és elgondolkodtam a platformváltáson. Nézegettem az fx-eket( leginkább a 6300 és 8320), hát...olcsóbbak voltak mint az Intelek, de jóval nagyobb volt a fogyasztásuk és sajnos az amd-éknél alap, hogy a gyári hűtőt azonnal cserélni kell. Így viszont árban már ott voltam, hogy kijött egy i5 4460. Egy 20ezer forintos H97-es lapban gyönyörűen dolgozik. Alapjáraton a gyári hűtővel 35 fokos (most épp 33 :)), két óra TC Division után is 46 fokos volt. Persze az hozzátartozik a dologhoz, hogy egy jól szellőző Tt házban van. Igen, nem lehet húzni, de nem is kell! :)
Nem gondoltam, hogy valaha is ilyet mondok, de már sokkal hamarabb kellett volna váltanom! Az az amd-és 8 mag pedig csak parasztvakítás!
CPUboost megnézed pl hasonlítsunk össze...
intel core i3 6100 50W teljesítményben szinte eltörpül fx 8320 125W cpu mellett
alaplap:
ASRock H110M-HDS,
MSI H110M PRO-D ,
GIGABYTE GA-H110M-S2H
CPU:
intel core i3 6100 3,7Ghz LGA 1151
VGA:
nvidia GTX750 2GB
Nvidia GTX950 2GB
TÁP: 500W
SSD 120GB+1TB HDD
Ház: AeroCool GT Black Edition
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!