Intel Pentium Quad Core processzor hogyan és mikor ugrik fel 1,6 Ghz-ről 2,4 Ghz-re? Hogyan tudom ezt kipróbálni?
Ezt automatikusan kezeli, ha CPU igényes folyamat indul automatikusan felmegy, ha üresbe van, akkor alap órajelen megy.
Fellehet rögzíteni, de akkor többet fogyaszt és jobban melegeszik.
Nem veszik el a jótállás, de teljesítménybe se fog meglátszódni.
Sima ACPI beállítás az energiagazdálkodásnál.
Nem tudom, hogy milyen a HDD-m, sehol sem találom (még a papírok közt sincs róla semmi). Eddig azt hittem, a processzor milyensége szabályozza a laptop (igen, jól tippelted) gyorsaságát, ha nem az, akkor mégis micsoda?
Köszönöm az eddigi válaszokat, mentek a zöld pacsik! :)
"Gyorsaság" összetett dolog.
Függ a CPU -tól, annak magszáma, és magonkénti órajele, utasírás készletétől.
Nagyban függ még a RAM -tól, méretétől, annak sebességétől MHz CL értékeitől.
A merevlemez HDD esetén RMP fordulat számától, illetve írás / olvasási sebességétől.
Pl. mikor elindítasz egy programot, az a fájljait a merevlemezről leolvassa és memóriába tölti, de rendszeres kisebb - nagyobb háttér folyamatokat még ír közbe a lemezre, cache, backup...
A memóriába töltött programmal hajtja végre a CPU a program utasításait, illetve kliens által indított folyamatait.
Aztán ott van még GPU azaz grafikus feldolgozó mag, ő pedig végzi a képi megjelenés renderelési feladatokat, állítja össze azt ami a monitorra kikerül.
Ha ezekből egyik lassú, azaz egész "gyorsaságára" kihat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!