Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A bios postnál megáll a gép,...

A bios postnál megáll a gép, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

USB kulcsról el lett indítva egy windows 7 telepítés (x64) ami tökéletesen működött addig amíg a telepítés először újra nem akart indulni, ezt meg is tette, onnantól kezdve addig jut a gép, hogy feljön az alaplap típusa, ha nagyon ügyes vagyok és ütöm a "delt" akkor előjön a bios post, ami odáig jut, hogy kilistázza a dolgokat amit felismer, de a 3rd Masternél megáll ami a winchesterem, és innentől sehova tovább, egyetlen kombináció működik a ctrl+alt+delete amivel újraindul a gép és ismétli ugyan ezt a metódust a bios post megállásáig, még az f8-at tudom leütni a BBS-hez...

Amit még tudni kell, hogy van egy elemünk ami csúnyán haldoklik, de még futott vele a gép a telepítés megkezdte előtt, na azt ki is vettem egy 5 percre és reménykedtem, hogy egy bios resi jár vele, de nagyon úgy néz ki a dolog, hogy nem így alakult, megkerestem a jumpert is, áthelyeztem a 2-3 tüskére, majd vissza az 1-2-re, hát ezzel sem jutottunk előrébb, van valami ötlet? Egy USB kulcsos rutinszerű telepítés kinyírta volna az alaplapot, esetleg más hardwert? Jó lenne, ha akadna valami házipraktika/megoldás a dologra :D

Amit még tudni kell, az alaplap típusa: ASUS P5GC-MX

2016. ápr. 11. 23:39
 1/5 A kérdező kommentje:
Ami kimaradt, AMI Bios-ról beszélünk, a telepítés előtt át lett állítva , hogy ne winchesterről bootoljon, hanem a pendriveról, azonban ez nem a boot opciókban történt, hanem azt hiszem valami HDD beállításoknál, 2 lehetőség volt, vagy a pendrive vagy a winyó, átkerült a beállítás a pendrivera...
2016. ápr. 11. 23:54
 2/5 CspCsj ***** válasza:

1. Lépj a BIOS-ba > fent "Exit" menü > "Load Setup Defaults" pontját választva visszaáll minden a gyári alapértékekre.

Angol kézikönyv: [link]

Ezután próbáld indítani, vagy újratelepíteni.

2. Ha ezután is a bekapcsoláskori merevlemez tesztnél áll meg, akkor merevlemez-hibára gyanakodnék.

Megppróbálnám átrakni egy működő gépbe és ott mondjuk a HDSentinel programmal ellenőrizni a kondícióját. (a jelenlegi gépben is megpróbálhatod tesztelni, mondjuk Hiren BootCD-ről indítva, vagy Linux kipróbálás módban - de félek, hogy mindig megállna a 3rd Masternél)

Esetleg beszerzel egy másik merevlemezt akár egy ezres alatt, pl.: [link]

3. Elem nélkül hiába dugdosod a jumper-t, mivel elektromosan töröl.

Az elem kivétele is sokszor segít (persze mellette a konnektorból is ki kell húzni), bár 5 perc nem mindig elég.

2016. ápr. 12. 21:17
 3/5 A kérdező kommentje:

Az a gáz, hogy nem tudok eljutni a biosig, még a bios postnál elakadok és sehova tovább tehát a biosból nem tudom a biost resetelni :/

Mi lenne ha egyből átraknék egy másik merevlemezt a gépbe? Az akad szóval azt le tudnám tesztelni, bár oké, hogy van egy működő vinyóm rajta egy rendszerrel, hogyha esetleg rossz bios beállítások miatt nem indul rendesen a gép akkor ez megoldaná?

Akkor megpróbáljam úgy is, hogy elemet be, átdugom a jumpert aztán vissza eredeti állapotára, majd kiveszem az elemet egy jó órára?

2016. ápr. 12. 21:29
 4/5 CspCsj ***** válasza:

BIOS alapértékek beállítását akár merevlemez nélkül is elvégezheted.

Vagyis húzd ki a merevlemez valamelyik kábelét erre az időre.

2016. ápr. 12. 22:28
 5/5 A kérdező kommentje:

Kihúztam a merevlemezt, el is jutottam a biosig, visszaállítottam mindent az alapértékekre, újraindult a gép és kérte, hogy válasszak boot device-t, bedugtam a merevlemezt vissza beraktam a win7 telepítő lemezt, ütöttem egy entert elindult a telepítés...

Addig eljutottam, hogy a partíciókat formáztam töröltem, újrapartícionáltam ez fogadott alul a kis megjegyzésben:

"A windows nem telepíthető erre e lemezre. Előfordulhat, hogy a hardver nem támogatja a rendszerindítást erről a lemezről. Győződjön meg arról, hogy a lemezvezérlőengedélyezve van a BIOS menüjében."

Erre van megoldás?

2016. ápr. 20. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!