Amd A széria vagy fx?
Azért azt nem mondanám, hogy nem kell i5 re hűtő(10 alatt meg nem kapsz jobbat a gyárinál), a gyárija annak is borzasztóan hangos, és a teljesítménye is legfeljebb elégséges.
#3 Nekem i5-4460 procim van, gyári hűtővel használtam másfél évig, egyáltalán nem volt hangos és 60 fok alatt tartotta a cpu-t. Nemrég lecseréltem egy használt Cooler Master Hyper T4-re, ami újonnan is 10K alatt van és ez teljesen hangtalan, Prime95 stresszteszt alatt max 54 fok.
Szóval tapasztalatból mondom, elég a gyári az Intelre, illetve 10K alatt is van jobb nála.
Az a helyzet, hogy mindig van ellenpélda, használtam fx6100 at a gyári hűtőjével én is talán másfél évig, még csak ki sem takarítottam, de soha nem volt semmi gond vele - ettől még nem mondanám, hogy elég neki a gyári, még ha az én esetemben így is volt.
Egy ismerősöm 4590 el 30-40 perc játék után 10 fps nél többet nem kap egyetlen friss játékban sem, erre is van példa - a hűtőcsere megoldotta a gondot btw.
Az sem véletlen, hogy egyre jellemzőbb, hogy a komolyabb procikhoz nem adnak hűtést egyáltalán, valami gagyiságnak nincs sok értelme, egy normális hűtő meg nagyon megdobná az árát.
Mindenki mást mond
Volt fx 6300am alap helyzetbe volt gyári hűtővel 55fokos
Van i5-4570em terhelve 55fokos a gyárival szerintem van különbség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!