Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A 2 vagy több Ethernet portos...

A 2 vagy több Ethernet portos hálózati kártyáknak van valami értelme?

Figyelt kérdés

Arra vagyok kíváncsi hogy gyorsabb lesz tőle a netem ha pl mind a 2 portot használom 1 modemről?

Alaplapi hálókártyához viszonyítva.

2016. ápr. 8. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
ha 2gigabites neted van, akkor igen: tudsz bondingolni 2 portot, és így egy virtuális 2gb-os portod lesz.
2016. ápr. 8. 15:26
 2/7 Trevor. ***** válasza:
Nekem már többször jól jött volna, ha nem kellett volna kihúznom a netet, amíg egyik gépről a másika másoltam dolgokat.
2016. ápr. 8. 16:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Utolsónak: Ha egy hálózaton van az összes gép akkor felesleges a két portos hálókártya, persze ha van router. Mivel akkor betudod állítani, hogy lásd a fájlokat, tehát egy kis szerverként üzemel.
2016. ápr. 8. 17:28
 4/7 A kérdező kommentje:

60 megabites upc netem van. Tehát akkor nincs?

Mondjuk az alaplapi hálókártyát érdemes használni? Vagy vegyek másik hálókártyát vagy inkább a wifikártya?

A másik kérdés? Wifi kártyáknál van értelme a 2 vagy 3 antennának jelvevő kártyánál?

A modem wifi-s és kb fél méterre van tőle a gép :)

2016. ápr. 8. 17:47
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez alaplap függő. Pl. egy Maximus VIII Ranger vagy magasabb kategóriás alaplapon nem épp szar Ethernet port van alapból. Míg egy 40 eurós alaplapnál lehet nem a legjobb ethernet van rajta. 3 WiFi antennás,erősebb a jele neki, tehát jobban "betudja" fogni a beérkező jelet.
2016. ápr. 8. 20:57
 6/7 A kérdező kommentje:
Új gép lesz öszepakolva, csak az alaplap miatt vacilálok még kicsit. Asus A88X-Pro és az A88X-Gamer között nem tudok dönteni. ezeknek jó az alaplapi Ethernet adapterje, vagy inkább vegyek kártyát?
2016. ápr. 8. 22:22
 7/7 anonim ***** válasza:
Leg olcsóbb ótvar alaplapon is ma már olyan hálózati kártya van ami bőőőőven kiszolgálja a netedet. Szóval hülyeség lenne cserélni. Wifit még nagyobb hülyeség használni, ha a kábeles megoldásnak nincs akadálya. Kábelen stabilabb.
2016. ápr. 14. 15:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!