Milyen laptopot vegyek?
Bedöglött az otthoni kb. 10 éves PC-m, vennem kell egy új gépet, úgy döntöttem hordozhatót veszek. De nem értek a számítógépekhez, nem tudom, mire kell odafigyelnem a vásárlásnál.
A gép szinte kizárólag csak netezésre, filmnézésre, zenehallgatásra lesz használva. Játékokat, nagy gépigényű programokat futtatni nem szoktam, tehát nincs szükségem bivalyerős hardverre.
De azt sem szeretném, hogy megveszem a legolcsóbb kb. 80 ezres laptopot, aztán 1-2 éven belül újat kelljen vennem, mert már egy böngészőt se lehet rajta megnyitni, ahhoz is gyenge. Egy rokonomnak van páréves (talán 3 éves?) laptopja, csak az operációs rendszer van rajta, és ő is kizárólag netezésre használja, letölteni nem szokott semmit. Mégis élvezhetetlenül lassú. Kell kb. 10 perc mire bebootol. A Firefox is 3-4 perc alatt nyílik meg. Ezt szeretném elkerülni, hogy nekem ilyen gépem legyen. Jó lenne, ha legalább 5 évig kihúzná.
Mi az, amire oda kell figyelnem (memória, processzor, egyebek) és ami annyira gagyi kategória, hogy nem érdemes megvenni sem?
Maximum kb. 150.000-et szánok rá, de az sose baj, ha olcsóbb! :)
30/N
Az Asus X széria nem megbízható.
X szériában nagy a minőségbeli szórás, vagy kifogsz egy jót, vagy 0,5-1,5 és után szívni fogsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!